Google+
Home » Administratie » Ședință extraordinară pentru preluarea celor patru freze de zăpadă

Ședință extraordinară pentru preluarea celor patru freze de zăpadă

de Dănuț CIOBANU

Proiectele privind preluarea a patru freze de zăpadă și acordarea unor autoturisme unor instituții publice revin pe masa consilieilor județeni. Joi, 15 noiembrie 2018, Consilul Județean Vaslui a fost convocat în ședință extraordinară. Printre alte proiecte, consilierii vor dezbate din nou proiectele de hotărâre care au fost respinse luna trecută la vot.

Primul proiect căzut se referă la transmiterea a doua autoturisme din parcul auto deținut de CJ Vaslui către Centrul Militar Județean și Centru Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale. Cele două instituții au nevoie de mașini deoarece cele care sunt în dotarea lor sunt vechi și necesită costuri ridicate în ceea ce privește utilizarea. Autoturismele urmează să fie cedate prin intermediul unui contract de comodat, valabil până în anul 2024.

Al doilea proiect care a fost respins la vot vizează preluarea în folosință gratuită a patru autofreze de zăpadă aflate în proprietatea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA. Practic, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași este dispusă să cedeze printr-un contract de comodat pe o perioadă de cinci ani cele două utilaje, pe care CJ Vaslui urma să le utilizeze la lucrările de deszăpezire pe drumurile județene.

Cum cele două proiecte privesc patrimoniul, pentru aprobarea hotărârilor a fost nevoie de votul a două treimi din consilierii județeni în funcție. Mai exact, din cei 33 de consilieri județeni în funcție, pentru adoptarea celor două proiecte de hotărâre era nevoie de 22 de voturi. În aceste condiții, grupul consilierilor PSD și ALDE din cadrul CJ Vaslui nu întruneau în cadrul ședinței acest număr de voturi, iar trecerea proiectelor a depins de votul consilierilor județeni din grupul PNL. Cum grupul liberalilor s-a abținut sau a votat împotrivă, cele două proiecte au căzut unul după altul.

Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, s-a arătat foarte nemulțumit de poziția consilierilor liberali și le-a spus că cele patru freze sunt foarte importante pentru susținerea lucrărilor de deszăpezire de la nivelul județului: „Ar fi fost absolut necesar să luăm acele freze. O să circulăm și o să deszăpezim cu ce avem”.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: