Google+
Home » Justitie » Șoferi periculoși pe străzile județului

Șoferi periculoși pe străzile județului

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane, depistate săptămâna trecută pe drumurile publice ale județului Vaslui încălcând normele rutiere în vigoare. Patru bărbați au fost prinși conducând băuți, iar alți doi fără a avea permis de conducere. Toți s-au ales cu dosar penal.

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 243, în localitatea Pogana, județul Vaslui, au depistat sâmbătă seară în trafic un autoturism înmatriculat în județul Bacău, condus de un bărbat ce emana halenă alcoolică. Testarea bărbatului de 51 de ani din municipiul Bârlad, județul Vaslui, cu aparatul alcooltest, a indicat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336, alineat 1 din Codul Penal.

În aceeași zi, la orele 19:00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vaslui în timp ce efectuau serviciul de patrulare și control trafic pe drumul județean DJ 207 E au depistat pe raza localității Bălteni un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul autoturismului a fost identificat ca fiind un bărbat de 49 de ani din Delești, județul Vaslui. Testarea acestuia cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Banca aflându-se sâmbătă în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 244A, în localitatea Valea lui Darie, comuna Roșiești, județul Vaslui, au oprit pentru verificarea documentelor un autoturism înmatriculat în județul Vaslui ce se deplasa dinspre localitatea Vutcani. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că șoferul autoturismului, un tânăr de 18 ani, din municipiul Huși, nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Huși, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Basarabiei din municipiul Huși, au depistat în trafic un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de un bărbat de 49 de ani ce emana halenă alcoolică. Testarea bărbatului din municipiul Huși, județul Vaslui cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În municipiul Bârlad, polițiști din cadrul Biroului Rutier, au interceptat duminică dimineață un autoturism înmatriculat provizoriu în municipiul București ce se deplasa cu viteză ridicată pe strada Republicii. Conducătorul autoturismului, un bărbat de 26 de ani din municipiul București, a fost testat cu aparatul alcooltest fiind obținută o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Murgeni aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Fălciu, județul Vaslui, în aceeași zi, au depistat un autoturism înmatriculat in județul Vaslui, ce se deplasa pe drumul public. Cu ocazia verificărilor efectuate în cauză s-a constatat că șoferul autoturismului, un bărbat de 63 de ani din localitatea Fălciu, județul Vaslui nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: