Home / Social / Tot mai mulți agenții economici din județul Vaslui solicită intrarea în procedura de insolvență

Tot mai mulți agenții economici din județul Vaslui solicită intrarea în procedura de insolvență

Conform datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, în perioada ianuarie – septembrie 2018, 54 de societăți din județul Vaslui au intrat în insolvență, față de perioada similară a anului trecut, când au intrat în insolvență 43 de firme.

Potrivit legislației privind insolvența, se instituie procedura pentru plata pasivului debitorului în încetare de plăți fie prin reorganizare întreprinderii și activității acesteia, prin lichidarea unor bunuri până la acoperirea pasivului, fie prin faliment.

În cazul firmelor intrate în insolvență, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui acordă bani din fondul de garantare pentru a achita lefurile salariaților. Potrivit Legii 200/2006, drepturile restante pot fi obținute de foștii angajați din fondul de garantare pentru plata salariilor restante, fond la care fiecare angajator contribuie lunar cu 0,25 % din suma totală a cheltuielilor salariale. Din fondul de garantare se pot plăti salariile restante, concediul de odihnă neefectuat de salariați, dar numai pentru maximum un an de muncă, restante în cazul încetării raporturilor de muncă, a accidentelor de muncă sau al bolilor profesionale, indemnizațiile restante, pe care angajatorii au obligația, potrivit legii, de a le plăti pe durata întreruperii temporare a activității. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Motociclist rănit grav într-un accident, pe E 581, în apropiere de Bârlad

Un tânăr de 30 de ...

270 de locuri de muncă vacante la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

În cadrul Bursei locurilor de ...

La Iana, un șofer băut a accidentat grav un pieton și mai beat

Un șofer cu o alcoolemie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: