Google+
Home » Social » (VIDEO) ULTIMA ORĂ O fostă călugăriță a vrut să se arunce de pe un bloc din Bârlad, dar s-a răzgândit la sosirea echipelor de intervenție

(VIDEO) ULTIMA ORĂ O fostă călugăriță a vrut să se arunce de pe un bloc din Bârlad, dar s-a răzgândit la sosirea echipelor de intervenție

Momente de panică produse, astăzi, în jurul orelor 13.30, la blocul D1 de pe Aleea Parc din Bârlad, de o femeie care ar fi vrut să se arunce de pe imobil. Vecinii care au văzut-o urcată pe bloc sunt siguri de intențiile de suicid ale femeii, în vârstă de 40 de ani. Oamenii spun că aceasta ar avea un comportament ciudat și, mai mult de atât, în urmă cu câțiva ani mama ei s-a sinucis aruncându-se de pe același bloc.

Îngrijorați, au sunat la 112 și, în scut timp, la fața locului au ajuns echipaje de pompieri și de la Ambulanță. În momentul în care i-a văzut, de sus, pe salvatori, femeia a coborât de pe bloc și s-a baricadat în apartament. Vreme de aproximativ 15 minute, medicul de pe ambulanță și vecinii au încercat să o convingă să deschidă ușa.

Întrucât femeia nu figurează în evidențele secției Psihiatrie ca având afecțiuni psihice, echipele de salvatori nu au putut interveni mai mult, motiv pentru care au fost nevoiți să plece, în cele din urmă .

Vecinii sunt hotărâți să stea cu ochii pe femeie, deoarece sunt siguri că aceasta nu își va abandona planurile suicidale. Ei ne-au povestit că aceasta a fost călugăriță în urmă cu câțiva ani. În acea perioadă a avut o relație cu un bărbat și a rămas însărcinată. În consecință, stareța mănăstirii a decis să o alunge. Băiețelul ei, în vârstă de 5 ani, era la grădiniță în timpul acestui incident.

”Nu are loc de muncă, nu știm exact din ce trăiește. Noi suntem îngrijorați în primul rând pentru copilul ei care ar putea rămâne pe drumuri dacă mama se va sinucide sau nu va înțelege să urmeze un tratament”, ne-a declarat unul dintre vecini.

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui au considerat potrivită securizarea copilului. Analizând situația familială a femeii, care are un istoric destul de zbuciumat, dar și la insistențele vecinilor specialiștii de la Centrul de Primire în Regim de Urgență a Copilului Abuzat, Neglijat și Exploatat, au mers la grădiniță și au preluat copilul.

”Am considerat, pentru moment, că este bine să instituim măsuri de protecție specială – plasamentul în regim de urgență – urmând să clarificăm ulterior situația socio-familială a copilului”, a declarat, pentru Est News, psihologul Ionel Brătianu, șeful centrului. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: