Home / Administratie / Protest în fața Primăriei Bârlad. Un bârlădean vrea unul din cele 1.500 de locuri de muncă promise de primarul Boroș în campanie

Protest în fața Primăriei Bârlad. Un bârlădean vrea unul din cele 1.500 de locuri de muncă promise de primarul Boroș în campanie

Un bârlădean disperat că nu are nicio sursă de venit s-a așezat, ieri dimineață, în fața Primăriei Bârlad cu o pancartă atârnată la gât, pe care scria „Vreau dreptate!”.

Bărbatul fusese angajat timp de trei luni ca zilier la Serviciul Sere – Spații, iar după încetarea contractului, disperat că nu mai are slujbă, a decis să protesteze în fața Primăriei pentru ca reprezentanții acesteia să îl ajute să-și găsească un loc de muncă.

Cu toate că nu Primăria este autoritatea în măsură să ofere locuri de muncă, în disperare de cauză, cetățenii apelează la primar în speranța că vor fi ajutați.

Așteptările oamenilor sunt absolut legitime, mai ales că primarul liberal Dumitru Boroș a promis, în campania electorală, nici mai mult, nici mai puțin de 1.500 de locuri de muncă.

Bărbatul care a protestat in fața primăriei este unul dintre mulții bârlădeni care nu au uitat că, pentru cele ”1.500 de noi locuri de muncă”, Boroș prezentase cinci dintre așii pe care îi avea în mânecă.

Pe prima poziție se afla ”înființarea unui parc industrial în zona de sud a Bârladului, cu deschidere la drumul european, în asociere cu localitățile limitrofe” (care n-au aflat nici în ziua de astăzi ce asocieri visa Boroș fără știrea lor). Edilul-șef promitea că ”această investiție de peste 5 milioane de euro cu finanțare europeană înseamnă amenajarea a 10 ha cu toate utilitățile necesare. Societatea de administrare a Parcului va asigura 150 de locuri de muncă, fără a le pune la socoteală pe cele asigurate de investitori”.

În lung și-n lat să fi bătut bietul om cele 10 hectare și, în afară de scaieți și boscheți, n-ar fi putut găsi altceva pe terenurile pe care Boroș le vedea năpădite de armate de investitori.

Se prea poate ca marele ”Parc cu minimum 150 de locuri de muncă”, amplasat în sudul Bârladului, conform promisiunilor lui Boroș, să se afle în plină ascensiune și nu am aflat noi. Dar suntem convinși că următoarea ”informare publică” făcută de Adrian Arnăutu, persoana angajată special de primar să prezinte realizările mandatului, va aduce clarificările necesare. Și poate chiar o hartă a zonei și niște poze cu primarul printre investitori …   (Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Un TIR plin cu cereale s-a răsturnat la Popeni. Șoferul a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgență Bârlad

Un autotren plin cu cereale ...

Un bărbat a murit în apropiere de Mănăstirea Bujoreni după ce a fost înțepat de viespi

Un bărbat de 41 de ...

Două persoane care erau date dispărute au fost găsite de polițiștii vasluieni

Doi bărbați în vârstă de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: