Home / Sport / Vasluiul găzduiește în acest weekend a patra etapă a proiectului “Handbalul în școlile de la sate Vaslui”

Vasluiul găzduiește în acest weekend a patra etapă a proiectului “Handbalul în școlile de la sate Vaslui”

Proiectul “Handbalul în școlile de la sate Vaslui” poposește sâmbătă și duminică la Vaslui, unde va avea loc a patra etapă a acestuia. Se anunță a fi o etapă cel puțin la fel de disputată precum cea de data trecută.

Proiectul este finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vaslui. Vizează marcarea Centenarul Marii Unirii, popularizarea jocului de handbal în școlile din mediul rural, dar și selecționarea elevilor cu posibilități motrice deosebite pentru practicarea handbalului de performanță în cadrul grupelor secției de handbal de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui.

Competiția este organizată de Asociația Județeană de Handbal Vaslui, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui și LPS Vaslui. Până acum au mai avut loc au mai avut loc astfel de acțiuni în 2018 la Huși, Murgeni și Bârlad. La Vaslui jocurile vor avea loc în paralel în sala de sport ale Școlii gimnaziale “Elena Cuza” și în sala de la LPS. Sâmbătă vor juca băieții, iar fetele se vor înfrunta duminică.

La această etapă participă echipele școlilor gimnaziale din satele arondate Cercului pedagogic Vaslui, elevi și eleve ale claselor V – VIII născuți în 2004 și mai tineri.

“Pentru buna organizare a acestei manifestații sportive solicităm sprijinul primăriilor comunelor participante, conducerii școlilor și profesorilor de educație fizică care vor însoți grupurile de elevi. Sperăm la o participare generoasă”, a declarat pentru Est News profesorul Liviu Gugleș, președintele Asociației Județene de Handbal.

Etapa a V- a proiectului “Handbalul în școlile de la sate Vaslui” se va desfășura la Negrești pe 25 noiembrie, iar etapa finală la Vaslui, pe 9 decembrie. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Gimnastele de la CSS Bârlad au o nouă groapă cu bureți

O bucurie, în prag de Crăciun, pentru secția de ...

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în noua sala de sport ...

Performanțele gimnastelor de la CSS Bârlad, răsplătite cu burse de performanță simbolice

Nouă gimnaste cu merite deosebite, de la Clubul Sportiv ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: