Home / Administratie / Avertismentul Goscom Vaslui: ”Iarna nu-i ca vara”

Avertismentul Goscom Vaslui: ”Iarna nu-i ca vara”

Societatea Goscom Vaslui SA este pregătită să-l înfrunte pe generalul ”Iarnă” și în acest sezon rece care bate la ușă, având pregătite toate utilajele și forța de muncă necesară pentru înlăturarea, în ordinea priorităților, a efectelor ninsorilor sau a fenomenelor meteo extreme. Cu toate că dispune și de o parte din materialele antiderapante pe care să le împrăștie pe străzi și trotuare, conducerea unității de salubrizare a orașului avertizează populația și agenții economici că ”iarna nu-i ca vara”.

Sezonul rece cu intemperiile specifice este la debut, însă acest lucru pare să nu sperie pe cei care coordonează activitatea societății de salubritate din municipiul Vaslui. Și asta în condițiile în care Goscom a început să-și facă temele încă de când mai umblam în mânecă scurtă. În baza unui contract de concesiune încheiat cu primăria, societatea a pregătit programul de intervenții pentru deszăpezire și combatere a poleiului în sezonul de iarnă 2018-2019. Astfel, cu 17 utilaje, de la pluguri de zăpadă și autogredere la încărcătoare frontale și buldoexcabatoare, Goscom poate interveni în orice moment, având în vedere că toate mașinile au fost puse la punct. Pe trotuarele din oraș, curățatul zăpezii și administrarea materialului antiderapant se va face cu 21 de formații.

Repartizarea utilajelor și salariaților pentru executarea lucrărilor se va face pe priorități, în funcție de urgență. Primele deszăpezite vor fi arterele principale, stațiile de autobuz, zona adiacentă unităților școlare și medicale, precum și căile de acces spre Serviciul de Ambulanță, unitățile de poliție și pompieri. Ulterior, se va acționa între cvartalurile de blocuri, pe străduțe și în suburbii”, ne-a declarat directorul Goscom Vaslui SA, Cătălin Bîrleanu.

Forța totală de muncă folosită la deszăpezire va fi de 90 de persoane, din toate sectoarele de producție ale societății. Însă, dacă situația o va impune, adică dacă vor fi cantități mari de zăpadă, Goscom va apela și la forță de muncă specială. De asemenea, în funcție de volumul de precipitații, se vor închiria mașini și utilaje în regim de urgență de la firme din municipiul Vaslui care au în dotare astfel de vehicule. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Firmele vasluiene și-au învățat lecția după ultima criză economică, populația nu!

Amânarea plății ratelor la bănci cu până la nouă ...

A știut Boroș de decizia luată de Minister de transformare a spitalului din Bârlad in spital suport de tratare a pacientilor cu Covid-19?

Comunicat de presa     Deputat Adrian Solomon Organizatia ...

Declarația pe propria răspundere poate fi completată integral de mână

Declarația pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: