Google+
Home » Justitie » Ce trebuie să știe șoferii vasluieni care au călcat pe bec și au rămas fără permis

Ce trebuie să știe șoferii vasluieni care au călcat pe bec și au rămas fără permis

Conform unui comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui până la data de 28 noiembrie 2018, inclusiv, examenul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, pentru cei care au ramas fara permis, se va susține în fiecare zi de miercuri, la ora 09.00, la sediul Poliției municipiului Vaslui, situat pe strada Salcâmilor nr. 1. Începând cu data de 03 decembrie 2018 examenul se va susține în fiecare zi de luni, la ora 09.00.

Conducătorii auto vor avea asupra lor cartea de identitate și dovada de reținere a permisului de conducere, în original. În cazul pierderii dovezii înlocuitoare a permisului, aceștia se pot prezenta cu o declarație pe proprie răspundere eliberată de un notariat public. Examenul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație poate fi susținut doar de conducătorii auto cărora le-a expirat perioada de valabilitate a dovezii înlocuitoare.

Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier și tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliției rutiere care îl are în evidență, pentru verificarea cunoașterii regulilor de circulație, după cum urmează: Când permisul de conducere i-a fost reținut pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale; Când fapta a fost urmărită ca infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar procurorul a dispus clasarea ori renunțarea la urmărirea penală sau instanța a dispus renunțarea la aplicarea pedepsei ori amânarea aplicării pedepsei; Când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art. 104.

Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se prelungește cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaștere a regulilor de circulație, în situațiile prevăzute la alin. (1) lit. a) și b), sau nu se prezintă la serviciul poliției rutiere pentru susținerea verificării cunoașterii regulilor de circulație. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: