Home / Administratie / Cel mai mare angajator și-a luat partea – CJ Vaslui a pompat în Direcția de Asistență Socială 35,9 milioane lei

Cel mai mare angajator și-a luat partea – CJ Vaslui a pompat în Direcția de Asistență Socială 35,9 milioane lei

Consiliul Județean Vaslui a finanțat în acest an Direcția de Asistență Socială cu 35,9 milioane de lei. Suma este cu mult mai mare decât cei 10% pe care CJ-ul trebuie să îl aloce pentru susținerea activității instituției. Alocația masivă de fonduri s-a făcut pentru a preîntâmpina situații ca cea din anul trecut, când plata salariilor la direcție a întârziat cu două luni. Prin rectificarea bugetului județului care se va opera în ședința extraordinară de astăzi, CJ Vaslui are ocazia să își recupereze o parte din bani.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui va primi în urma rectificării bugetului județului Vaslui pe anul 2018 suma de 5.321.000 de lei. Banii au fost acordați printr-o hotărâte de guvern la începutul acestei luni, pentru a acoperi cheltuieli legate de bunuri și servicii. Alocarea sumei de bani reprezintă o oportunitatea pentru Consiliul Județean (CJ) Vaslui de a-și mai recupera din fondurile financiare care au fost acordate în 2018 de la bugetul județului, pentru finanțarea instituției.

Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a precizat că este posibil ca o parte din bani să se întoarcă la bugetul județului: ”Noi am acordat din fondurile noastre bani pentru susținerea activității instituției. Fianțarea DGASPC Vaslui vine de la bugetul general consolidat, iar 10% este asigurat din bugetul CJ Vaslui. Noi am dat aceste sume de bani de la începutul anului, pentru a nu mai avea probleme cum au fost cele din anul trecut, cu întârzierea plății salariilor la angajați”.

Întârzieri la salarii

Anul trecut, salariații DGASPC Vaslui și-au primit în luna noiembrie salariile restante pe lunile septembrie și octombrie. La întocmirea proiectului de buget pe anul 2018, fondurile de salarii acopereau doar primele opt luni ale anului. Practic, din luna septembrie instituția a rămas fără bani de salarii.

În total, pentru acoperirea salariilor pentru o singură lună DGASPC Vaslui are nevoie de 7,5 milioane de lei. Pentru lunile septembrie, octombrie și noiembrie a fost nevoie de o sumă de 22 milioane de lei pentru asigurarea salariilor.

Cu cei 2.500 de angajați, DGASPC Vaslui este cel mai mare angajator din județ.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Pandemia de coronavirus în județul Vaslui: 175 persoane în carantină; 3.632 persoane în izolare la domiciliu

de Dănuț CIOBANU  În data de 29 martie 2020, ...

Somaj tehnic: Etapele pe care trebuie să le parcurgă angajatorii

Agenția Județeană pentru Ocuparea Fortei de Muncă (AJOFM) Vaslui ...

A știut Boroș de decizia luată de Minister de transformare a spitalului din Bârlad in spital suport de tratare a pacientilor cu Covid-19?

Comunicat de presa     Deputat Adrian Solomon Organizatia ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: