Google+
Home » Politic » Deputatul Daniel Olteanu (ALDE)꞉ „Disponibilizările nu sunt soluția pentru a crește performanța și eficiența sectorului public”

Deputatul Daniel Olteanu (ALDE)꞉ „Disponibilizările nu sunt soluția pentru a crește performanța și eficiența sectorului public”

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, atrage atenția că restructurarea aparatului bugetar, cu scopul de a furniza contribuabililor servicii eficiente și profesioniste, este o măsură necesară, dar că aplicarea acesteia nu trebuie să conducă la situații de criză și drame sociale. În contextul discuțiilor apărute în spațiul public cu privire la reducerea personalului din sectorul bugetar, deputatul ALDE propune două direcții de lucru care ar putea asigura creșterea calității și a accesului la serviciile publice, cu un nivel optim de angajați în acest sector. Daniel Olteanu sugerează, în primul rȃnd, o analiză realizată de instituțiile responsabile, sub coordonarea Ministerului Finanțelor sau Curții de Conturi, care să indice motivul pentru care, în ciuda achiziționării de sisteme informatice performante și costisitoare, numărul de angajați la stat nu a scăzut. Cea de a doua măsură propusă de către deputatul ALDE vizează diminuarea anuală a numărului angajaților din sectorul bugetar prin blocarea parțială a angajărilor în urma ieșirii naturale din sistem (pensie, încetarea raporturilor de muncă din diverse motive, deces etc.), desființarea instituțiilor inutile și redistribuirea personalului în acele instituții unde există o încărcare sporită, ținând cont de calificarea fiecărui salariat.

În cadrul unei declarații susținute în plenul Parlamentului, Daniel Olteanu a subliniat că restructurarea aparatului bugetar trebuie să aibă în vedere atingerea unui nivel optim de salariați în întregul aparat de stat, incluzȃnd aici administrația centrală și cea locală, instituțiile deconcentrate, dar și societățile aflate în subordinea primăriilor și Consiliilor Locale. Deputatul ALDE a respins cu fermitate ideea unor scăderi salariale sau a unor disponibilizări, care, în anii crizei, au adus numeroase familii de romȃni în situații limită. Soluțiile, consideră Olteanu, constau în căi de mijloc, în măsuri care să fie asumate de Guvern pentru următorii ani, indiferent de culoarea politică.

«În funcție de instituția căreia îi solicităm informațiile, avem un număr diferit al angajaților din sistemul bugetar, am constatat asta nu o dată. Toată lumea este însă de acord asupra unui fapt: raportat la numărul salariaților de la stat, serviciile care se primesc de către contribuabili sunt sub nivelul de performanță și eficiență pe care ni-l dorim.

Perioadele de creștere economică, deciziile nechibzuite sau nevoile de moment au determinat, de-a lungul timpului, creșterea numărului angajaților la stat până la un nivel nesustenabil, iar majorările salariale din ultima perioadă au atras și mai mult atenția asupra faptului că nu putem avea, în același timp, un număr mare de bugetari, salarii mari și eficiență.

Fie că discutăm de aparatul central, fie că discutăm de administrația locală, de instituțiile deconcentrate sau de companiile aflate în subordinea primăriilor și Consiliilor Locale, s-a creat, din păcate, un aparat de stat care, de multe ori, în loc să susțină demersurile private, le sufocă. Și am ajuns la momentul în care trebuie să luăm măsuri.

Cea mai facilă pare propunerea de a se elimina posturile neocupate și de a se face disponibilizări. Trebuie să găsim, însă, alte soluții, pentru că nu mai vreau să trecem prin acei ani în care măsurile de diminuare a salariilor și de disponibilizări au dus la drame sociale, la emigrare, la sinucideri. Un cetățean român care și-a construit viața profesională după regulile stabilite de stat nu trebuie să sufere dacă statul constată, ulterior, că regulile au fost greșite.», a declarat deputatul Daniel Olteanu. Acesta a propus două măsuri echilibrate, ce ar putea fi asumate de către Guvern, pentru următorii ani, indiferent de culoarea politică.

«Există o cale de mijloc, care implică cel puțin două direcții. Prima ar fi ca instituțiile responsabile, poate sub coordonarea Ministerului Finanțelor sau Curții de Conturi, să ne prezinte un raport din care să reiasă motivul pentru care, după investiții de zeci și sute de milioane de euro în informatizare, avem un număr mai mare de angajați la stat, și nu mai mic. Dacă am înlocuit activitatea manuală cu diverse aplicații, e normal să vedem eficiență sporită și economisire.

Restructurarea sectorului public nu trebuie să fie un demers politicianist

A doua măsură ar fi diminuarea anuală a numărului angajaților la stat, dar nu prin disponibilizări, ci prin blocarea parțială a angajărilor, desființarea instituțiilor inutile și redistribuirea personalului în acele instituții unde e o încărcare sporită, desigur, ținând cont și de calificarea fiecăruia. Dintr-o analiză de acum câțiva ani rezulta că, anual, ies din sistem din cauza naturale – pensie, încetarea raporturilor de muncă, deces – aproximativ 50.000 salariați la stat. Dacă în locul acestora sunt angajați doar 20 – 30.000, avem anual o economie consistentă, fără a genera drame sociale. Asta până ajungem la nivelul optim de angajați, poate 800.000 de salariați, nivel care să includă atât aparatul central, cât și deconcentratele, administrația locală și societățile în subordinea primăriilor și Consiliilor Locale. Dacă nu avem în vedere toți acești angajatori, ci doar pe unii, înseamnă că demersul este unul politicianist.

Resping total ideea unor scăderi salariale sau a unor disponibilizări, precum în anii crizei, în care familii tinere, cu rate, s-au trezit în stradă, în condițiile în care nu greșiseră cu nimic. Soluțiile sunt în aceste căi de mijloc, care să fie asumate pentru următorii ani, indiferent de culoarea politică a Guvernului.», a susținut Daniel Olteanu în plenul Camerei Deputaților.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: