Google+
Home » Administratie » Incepe renovarea fostei Case a Armatei Vaslui

Incepe renovarea fostei Case a Armatei Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a semnat cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău contractul de execuție a proiectului “Reparații capitale și refuncționalizarea Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Județean Multifuncțional”. Licitația publică a fost finalizată luna trecută, după ce o comisie din cadrul CJ Vaslui a analizat dosarele depuse de către cei trei ofertanți.

Ciprian Trifan

Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a spus că s-a întâlnit cu reprezentanții societății de construcții și le-a prezentat principala solicitare a autorităților județene: “Le-am spus doleanța pe care o avem, adică să se apuce cât mai repede de lucru. Avem în buget banii prevăzuți pentru această investíție, iar acum sunt toate condițiile pentru finalizarea investiției. După semnarea contractului vom emite ordinul de începere a lucrului”.

Firma din Bacău reia lucrările din stadiul în care au fost lăsate de fostul constructor. CJ Vaslui a obținut o prelungire cu încă doi ani a termenului de execuție a investiției, urmând ca lucrările la central cultural să fie finalizate în anul 2020.

În cursul anului trecut, lucrările la proiect s-au blocat din cauza intrării în insolvență a SC Corevas Vaslui. Ulterior, CJ Vaslui a refăcut proiectul și expertiza pentru a nu fi probleme cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și a demarat organizarea unei noi licitații publice. În acest moment, lucrările la obiectiv sunt realizate de fostul constructor într-un procent de 45%.

Contractul semnat cu Ministerul Dezvoltării prevede ca proiectul să beneficieze de o finanțare de la bugetul de stat de 92 miliarde de lei vechi. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: