Home / Administratie / Lucrurile au început să se miște în celebrul bloc D5 din Bârlad: se monteaza apometre pe scara blocului

Lucrurile au început să se miște în celebrul bloc D5 din Bârlad: se monteaza apometre pe scara blocului

Sătui să plătească facturi uriașe la apă, proprietarii de apartamente ai unei scări din blocul D5, strada Vasile Pârvan, au decis să își monteze apometre separat la scara lor și în plus să treacă la distribuția pe orizontală, apometrele fiind amplasate pe casa scării.

Toți proprietarii scării B a blocului D5 au fost de acord să le fie scoase apometrele pe casa scării, deci să treacă la distribuția apei pe orizontală. Este singura metodă, la ora actuală, prin care un locatar la bloc poate plăti exact cât consumă. Oamenilor li s-a întocmit un deviz estimativ, au plătit jumătate din valoarea lui și miercuri muncitorii noștri au trecut la treabă. Sperăm ca până la sfârșitul săptămânii lucrarea să fie finalizată”, ne-a declarat Vasile Ungureanu, directorul Aquavas, sucursala Bârlad.

La fel ca și acești proprietari, și cei ai scării A se confruntă cu facturi mari la apă, din cauza pierderilor. După definitivarea lucrării la instalația de distribuție pe orizontală la scara B, se va putea clarifica de unde provine consumul exagerat de apă în bloc. Dacă lucrările de reamenajare a unui apartament de la parterul scării A sunt cauza, ori nedeclararea corectă a indexurilor individuale. Dacă locatarii scării A nu vor urma exemplul vecinilor lor, vor plăti în continuare facturi uriașe, știut fiind faptul că sunt destui proprietari de apartamente care, lună de lună, declară un consum de zero metri cubi de apă, pe motiv că nu locuiesc în bloc, dar, în realitate, lucrurile nu stau așa. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Dați la o parte mașina! Nu se vede trecerea de pietoni!

Dați la o parte mașina! ...

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

%d blogeri au apreciat: