Google+
Home » Invatamant » S-au finalizat lucrările la sala de sport a Școlii „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad

S-au finalizat lucrările la sala de sport a Școlii „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Ieri, s-au finalizat lucrările de construcție a sălii de sport din curtea Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad. După mai bine de doi ani, fosta Școală nr. 8 are, în sfârșit, o sală de sport. Din 1970 orele de educație fizică și sport se desfășurau pe terenul școlii, în clasă, sau într-o sală improvizată în spațiul în care a funcționat atelierul școlii.

Deși constructorul, o firmă din Botoșani, a anunțat Compania Națională de Investiții (CNI), cea care a finanțat realizarea obiectivului cu suma de 5,5 milioane de lei, deocamdată nu a primit niciun răspuns cu privire la data la care va avea loc recepția sălii.

Așteptăm cu nerăbdare inaugurarea sălii de sport, o sală modernă, cea mai mare și dotată sală de sport școlar din județ. Mai sunt câteva avize de primit, trebuie făcută recepția obiectivului și sperăm ca în ianuarie elevii noștri să poată să efectueze orele de educație fizică și sport în această sală”, a declarat, pentru Est News, Mariana Balan, directoarea Școlii „Episcop Iacov Antonovici”.

La fel de mult așteaptă să fie inaugurată sala de sport și Georgel Bradu, directorul adjunct al școlii, cel care a urmărit lucrările din prima zi în care au început și cel care a ținut permanent legătura cu primăria, de îndată ce proiectul de construire a fost finanțat de CNI.

Sala este dotată cu grupuri sanitare, vestiare, tribune pentru 180 de persoane, are o tabelă de marcaj electronică performantă, sistem de sonorizare, detectoare de fum și toată dotarea necesară practicării mai multor sporturi – fotbal, handbal, baschet etc.

Peste două luni, cei patru profesori de sport și cei 1030 de elevi ai școlii își vor putea desfășura orele de educație fizică și sport în condiții optime. Asta, după ce, în urma recepției, CNI o va preda Primăriei Bârlad, care o va da spre administrare și folosire școlii. Școala „Episcop Iacov Antonovici” este a treia din oraș, după Școala „Manolache Costache Epureanu” și Școala „George Tutoveanu”, care are o sală de sport în adevăratul sens al cuvântului. Din păcate, elevii celorlalte cinci școli care mai funcționează la Bârlad își desfășoară orele de educație fizică în condiții total nepotrivite, în cel mai bun caz, în săli mici, improvizate.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: