Home / Administratie / Sistemul Fiscal din țară se pregătește de proteste, angajații de la Vaslui sunt temători

Sistemul Fiscal din țară se pregătește de proteste, angajații de la Vaslui sunt temători

Sistemul fiscal din țară se pregătește de proteste după ce Ministerul Fianțelor a publicat proiectul unei hotărâri de guvern prin care se anunță reducerea a 3.200 de posturi, în condițiile în care angajații nu mai fac față volumului mare de muncă ce a condus la acumularea unui număr însemnat de ore suplimentare. Chiar dacă situația este similară și la Vaslui, salariații Administrației Județene a Finanțelor Publice sunt temători să se alăture colegilor din țară pentru desfășurarea unor acțiuni unitare de protest.

Angajații Fiscului stau pe un butoi de pulbere. Și asta după ce Ministerul Finanțelor a publicat un proiect de hotărâre de guvern în care sunt prevăzute reduceri de posturi din întreg sistemul fiscal din România. Evident, acest lucru a creat nemulțumiri în rândul angajaților, care au avut o serie de întâlniri cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici în cadrul cărora l-au anunțat că ”există premisele declanșării unui conflict de muncă la nivel național, care poate duce la blocarea activității de colectare și administrare a veniturilor la bugetul statului”.

După discuțiile de la București, am avut ședință cu membrii de sindicat din județ pentru a le explica situația. Angajații s-au arătat temători să facă grevă pentru că le este frică să nu pățească ca în 2013, atunci când le-au fost tăiate orele în care au protestat. De aceea, deocamdată suntem în stand-by și așteptăm să vedem ce decizii se vor mai lua la nivel național”, ne-a declarat președintele Sindicatului Finanțelor Publice Vaslui, Valică Berescu.

La nivelul județului Vaslui, Administrația Județeană a Finanțelor Publice are un număr de 310 angajați, din care 280 sunt membri de sindicat. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Un bărbat a murit în apropiere de Mănăstirea Bujoreni după ce a fost înțepat de viespi

Un bărbat de 41 de ...

Două persoane care erau date dispărute au fost găsite de polițiștii vasluieni

Doi bărbați în vârstă de ...

Tânără de 15 ani din Zăpodeni dispărută de la domiciliu

Pe 7 octombrie, Valentina – ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: