Home / Social / (VIDEO) Ars de viu în casa familiei, bântuită de duhuri rele!

(VIDEO) Ars de viu în casa familiei, bântuită de duhuri rele!

de Daniel MICU

Sfârșit cumplit pentru un bărbat în vârstă de 59 de ani din comuna Deleni. Omul a fost găsit carbonizat, după ce locuința i s-a aprins de la aragaz. O perdea a luat foc în timp ce își pregatea cina, aragazul fiind așezat lângă geam. In doar câteva secunde, furtunul de la butelie s-a topit, iar vâlvătaia a cuprins totul și doar pompierii s-au putut apropia de locuința înghițită de flăcări uriașe. Din fericire, fiul victimei, în vârstă de 16 ani, nu era acasă. 

Ștefan Bănică își creștea fiul singur, după ce, în urmă cu 13 ani, soția a murit. Muncea cu ziua în sat, își vedea de treaba lui și, chiar dacă mai consuma alcool, nu exagera și nu se certa cu nimeni. Marți seara, o perdea s-a aprins de la flacăra plitei cu doua ochiuri, unde omul pregătea de mâncare și care se afla pe o masa, lângă fereastră. Furtunul de la butelie s-a topit și, de aici, toate materialele combustibile din jur s-au aprins. Proprietarul a rămas captiv în capcana de foc. Pompierii l-au gasit pe bărbat carbonizat și l-au predat Serviciului de Medicină Legală, cazul fiind cercetat acum și de polițiști.

 

 

“În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență la una dintre încăperi. Din pacate, după lichidarea acestuia, în casa a fost gasit trupul carbonizat al proprietarului. E vorba de un bărbat în vârstă de 59 de ani. Cel mai probabil, focul a pornit de la mașina de gătit, amplasată necorespunzător lângă materiale combustibile“, declarat Petru Iftene, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

În acel moment, Marius, fiul proprietarului, era la o vecină, iar acest lucru i-a salvat viața.

“Noroc că nu era băiatul acasă, altfel nenorocirea era și mai mare. A fost un copil necăjit mereu. A rămas fără mamă de mic. A fost crescut doar de tată, iar acesta a făcut cât a putut pentru băiat. Din păcate, a ramas și orfan, și pe drumuri!“, a spus o vecină.

Sătenii spun că locuința celor doi pare blestemată. Cu ani în urmă, un cumnat s-a spânzurat aici, apoi soacra și soția victimei au murit inexplicabil.

“Casa asta e blestemată, demult am spus. Cumnatul lui s-a spânzurat acolo. Soacra lui a murit, vai de capul ei! Soția lui, la fel, nici acum nu se știe de ce a murit! Duhuri rele au dat foc acum la casă! Așa i-a fost lui soarta! Noi îi spuneam Olteanul, pentru că era din Oltenia. Era muncitor, respectuos, nu a făcut rău, nu era scandalagiu. Bea și el, dar nu cădea prin șanțuri. El nu avea curent, folosea lumânări. Făcea lumină de la o baterie. Poate a scăpat țigara, poate soba a fost de vină, nu știm! Păcat de el! Cel mai dureros e pentru copilul ăsta amărât”, au mai spus vecinii.
Un frate mai mare ar putea să îl ia în grijă pe adolescent, elev la un liceu din Vaslui. Când nu era la școală, băiatul muncea pe la vecini pentru a se putea întreține. Orfan acum de ambii părinți, copilul va fi consiliat de specialiști pentru a depăși mai ușor trauma suferită.

About Simona Vasile

x

Check Also

Copil de 8 ani, rănit grav de un tractor în timp ce stătea în fața gardului unei locuințe din Doagele

Un copil de 8 ani ...

Lucrările la rețelele de apă și canalizare a Hușului, întârziate din cauza crizei de forței de muncă

Modernizarea sistemului de apă și ...

Întreruperile de curent continuă în județul Vaslui. Vezi ce localități vor fi afectate în această săptămână

Săptămâna aceasta curentul electric este ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: