Home / Social / Acvariul plantat, atracția Grădinii Zoo din Bârlad

Acvariul plantat, atracția Grădinii Zoo din Bârlad

Acvariul din Bârlad, inaugurat pe 21 septembrie la Grădina Zoologică, atrage tot mai mulți vizitatori. Dacă de la începutul anului până ieri, 49.300 de vizitatori trecuseră pragul parcului zoo, în ultimele două luni au vizitat Grădina Zoo 11.000 de persoane.

Neîndoielnic este faptul că numărul mare de vizitatori ai Grădinii Zoologice înregistrați din a doua jumătate a lunii septembrie și până acum se datorează amenajării acvariului plantat, unic în rândul grădinilor zoologice din țară. Oamenii au aflat din presă și de pe rețelele de socializare despre acest acvariu spectaculos în adevăratul sens al cuvântului și au venit să-l vadă cu ochii lor. Pe noi ne bucură că sunt fascinați de modul în care sunt prezentați peștii, exact ca în arealul lor, și că nu i-am dezamăgit după o perioadă în care acvariul a fost închis pentru modernizare”, a declarat, pentru Est News, Adrian Cărăbăț, administrator al Grădinii Zoo din Bârlad.

Vizitatorii acvariului au posibilitatea să admire peștii într-un decor care reproduce la scară mai mică mediul lor natural din Amazon. Acvariul impresionează prin redarea foarte fidelă a ambientului în care trăiesc 23 de specii de pești exotici, unii de-a dreptul spectaculoși, puși în evidență prin decorul realizat de echipa de acvariști. Autorii acestui frumos proiect sunt trei acvariști, un pasionat din Bârlad și doi angajați ai unei firme din Tecuci. Proiectul a fost finanțat de municipalitate, valoarea acestuia fiind de 100.000 lei. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: