Home / Social / Inspecția Socială a suspendat de la plată sute de ajutoare sociale

Inspecția Socială a suspendat de la plată sute de ajutoare sociale

781 beneficiari de venit minim garantat au fost suspendați de la plată în cursul lunii septembrie 2018.

Sorin Prepeliță, directorul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Vaslui, a spus că sunt două motive principale pentru care se sistează plățile la beneficiarii de ajutor social. În primul rând, unii beneficiari sunt suspectați că realizează și alte venituri pe lângă cele declarate, iar până la soluționarea problemei aceștia sunt suspendați de la plată. De asemenea, sunt beneficiari de ajutor social care au plecat din localitățile de domiciliu și, în consecință, aceștia nu mai primesc sprijinul financiar de la stat.

Potrivit datelor Agenției Naționale de Plăți și Inspecție Socială, în luna septembrie 2018, a fost plătită o sumă de 2.450.949 lei pentru venitul minim garantat. În medie, cei 8.352 de beneficiari din județul Vaslui (familii și persoane singure) au încasat lunar o sumă de 293 lei.

Județul Vaslui se clasează pe locul trei la nivel național în ceea ce privește sumele lunare achitarea de la bugetul de stat pentru beneficiarii de ajutor social. Ajutorul social se acordă familiilor și persoanelor singure, cetățeni români sau străini, inclusiv persoanelor fără locuință, ale căror venituri lunare se situează sub pragul de 142 lei – pentru persoanele singure și 527 lei pentru familia formată din cinci persoane.

Ioan Stamate, președintele Comitetului Județean al Persoanelor Vârstnice Vaslui, a spus că Legea 416/2001 privind venitul minim garantat se aplică incorect: Lumea e nemulțumită! Stau mulți acasă și nu fac nimic, dar au bani. Să fie dat sprijin celor care merită! Din cei care primesc acum ajutor social, peste jumătate nu merită. Suntem împotriva Legii 416! Am prezentat această poziție și la Ministerul Muncii”. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Epidemia de gripă a scumpit masca de protecție de peste trei ori

Ca la noi, la nimeni! În plină epidemie de ...

Bârlădeanul care a descoperit secretul unei vieți fără griji

de Mihaela NICULESCU Viața merită trăită fără griji inutile, ...

Primarii vasluieni, implicați activ în distribuirea produselor de igienă către beneficiari

de Dănuț CIOBANU  Nu mai puțin de 55.937 vasluieni ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: