Home / Social / Inspecția Socială a suspendat de la plată sute de ajutoare sociale

Inspecția Socială a suspendat de la plată sute de ajutoare sociale

781 beneficiari de venit minim garantat au fost suspendați de la plată în cursul lunii septembrie 2018.

Sorin Prepeliță, directorul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Vaslui, a spus că sunt două motive principale pentru care se sistează plățile la beneficiarii de ajutor social. În primul rând, unii beneficiari sunt suspectați că realizează și alte venituri pe lângă cele declarate, iar până la soluționarea problemei aceștia sunt suspendați de la plată. De asemenea, sunt beneficiari de ajutor social care au plecat din localitățile de domiciliu și, în consecință, aceștia nu mai primesc sprijinul financiar de la stat.

Potrivit datelor Agenției Naționale de Plăți și Inspecție Socială, în luna septembrie 2018, a fost plătită o sumă de 2.450.949 lei pentru venitul minim garantat. În medie, cei 8.352 de beneficiari din județul Vaslui (familii și persoane singure) au încasat lunar o sumă de 293 lei.

Județul Vaslui se clasează pe locul trei la nivel național în ceea ce privește sumele lunare achitarea de la bugetul de stat pentru beneficiarii de ajutor social. Ajutorul social se acordă familiilor și persoanelor singure, cetățeni români sau străini, inclusiv persoanelor fără locuință, ale căror venituri lunare se situează sub pragul de 142 lei – pentru persoanele singure și 527 lei pentru familia formată din cinci persoane.

Ioan Stamate, președintele Comitetului Județean al Persoanelor Vârstnice Vaslui, a spus că Legea 416/2001 privind venitul minim garantat se aplică incorect: Lumea e nemulțumită! Stau mulți acasă și nu fac nimic, dar au bani. Să fie dat sprijin celor care merită! Din cei care primesc acum ajutor social, peste jumătate nu merită. Suntem împotriva Legii 416! Am prezentat această poziție și la Ministerul Muncii”. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Episcopul Ignatie al Hușilor. Molima hristofobiei în vreme de pandemie – a fost descoperit „vaccinul” împotriva coronavirusului –

În plină pandemie, scotocind grijuliu în garderoba ideologică, prin ...

Blestemul COVID-19. Antreprenorii vasluieni au înroșit telefoanele de la Inspecția Socială și Forțele de Muncă

de Dănuț CIOBANU  În cursul zilei de ieri, telefoanele ...

Prognoze sumbre: peste 5.000 de șomeri în privat, reduceri de personal și tăieri de salarii la bugetari

de Dănuț CIOBANU  Situația economică de la nivelul județului ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: