Home / Sanatate / Niciun pacient din județ nu se mai află pe lista de așteptare a dispozitivelor medicale

Niciun pacient din județ nu se mai află pe lista de așteptare a dispozitivelor medicale

de Mihaela NICULESCU

La această oră, nicio persoană din județul Vaslui nu se mai află pe lista de așteptare la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vaslui (CJAS), pentru obținerea dispozitivelor medicale decontate.

Bugetul alocat pentru acest an, cu destinația dispozitive medicale, a fost de 3.193.000 lei, iar de la începutul anului și până ieri au fost eliberate 3.346 de decizii pentru toate categoriile de dispozitive medicale. Anul trecut, au fost emise doar 3.100 de astfel de decizii.

Comparativ cu perioada 1 ianuarie – 15 noiembrie a anului 2017, când pe lista de așteptare se aflau 164 de cereri pentru toate categoriile de dispozitive medicale (excluse fiind dosarele cu programări pentru implant, implant cristalin, stomii și aparate de oxigen), la această dată nu există liste de așteptare. Se emit decizii pentru toate categoriile de dispozitive medicale, respectând termenii prevăzuți în legislație și criteriile de prioritate”, ne-a declarat Mihaela Chitariu, președinta CJAS Vaslui.

Cele mai multe dispozitive solicitate în acest an au fost dispozitivele pentru protezare în domeniul ORL (585), urmate de 405 decizii pentru beneficiarii de sistem stomic și 200 decizii pentru incontinență urinară. Prioritate absolută au pacienții care solicită echipamente pentru oxigenoterapie și ventilație non invazivă, dispozitive pentru terapie cu aerosoli, dispozitive pentru protezare stomii, dispozitive pentru incontinență urinară, lentile intraoculare, proteze externe de sân, dispozitive de protezare în domeniul ORL etc.

Reprezentanții CJAS spun că pentru obținerea dispozitivelor decontate, prioritate au copiii între 0 și 18 ani, urmați de elevii și studenții între 18 și 26 de ani și apoi celelalte categorii.

About Tehno Redactor

x

Check Also

EXCLUSIV Revoltă la ”Beldiman”: asistentele de la Terapie Intensivă, obligate să facă transfuzii fără a avea specializare. Medicul anestezist Gaibu și-a dat demisia!

de Simona MIHĂILĂ Incalificabil! Viața ...

Care transparență? Medici ai spitalului bârlădean care au uitat să-și publice declarațiile de avere și interese

Deși este lege, unii angajați ...

CJAS Vaslui a modificat contractele cu furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale

Casa Județeană de Asigurari de ...

%d blogeri au apreciat: