Google+
Home » Social » Sindicatul Teatrului ”Victor Ion Popa” Bârlad are o nouă conducere și este în căutarea unui contabil

Sindicatul Teatrului ”Victor Ion Popa” Bârlad are o nouă conducere și este în căutarea unui contabil

de Simona MIHĂILĂ

Actorul Simon Salcă Jr., de la Teatrul ”Victor Ion Popa” Bârlad este noul lider al sindicatului instituției, după ce fostul președinte, Vasile Palalaie, mânuitor decor și șef mașinist, s-a mutat din Bârlad

Alegerile pentru șefia sindicatului au început pe 5 octombrie, ocazie cu care a fost ales și un nou membru al Comitetului de conducere, în persoana regizorului artistic Bogdan Hușanu.

Principalele obiective ale noii conduceri sindicale sunt obtinerea reprezentativității la nivel de instituție si, cu acordul Adunarii Generale, afilierea la USIS (Uniunea Sindicatelor din Institutiile de Spectacol dn Romania).

Una dintre urgențele sindicatului, pentru o funcționare fără sincope, este angajarea unui contabil autorizat care să întocmească documentele financiar-contabile ale organzației sindicale, conform legii.

”Datorită numărului mic de membri, putem oferi, deocamdată, celui care dorește să ne ajute doar un onorariu minim, urmând ca în cazul în care vom obține fonduri din surse alternative de finanțare, să majorăm acest onorariu. Este de preferat ca persoana care dorește să ne ajute să locuiască în municipiul Bârlad sau în împrejurimi. Ne-am adresat deja în acest scop atât Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați, cât și Clubului Tinerilor Experți Contabili din România și așteptăm răspunsurile acestora. Celor care doresc să ne contacteze le-am pus la dispoziție numărul de telefon 0742279779”, ne-a declarat actorul Simon Salcă Jr.

Cel mai apropiat eveniment în care este organizat sindicatul teatrului bârlădean va fi Sarbatoarea Pomului de Crăciun, dedicata copiilor angajatilor instituției.

”Ne dorim sprijinul cat mai multor sponsori pentru acest eveniment ce va avea loc in jurul datei de 20 decembrie 2018”, a precizat liderul de sindicat.

Actorul Simon Salcă Jr. are experienta în conducerea unui grup sindical, fiind, timp de doi ani, liderul grupului sindical al studenților de la Facultatea de Teatru din cadrul Universității ”George Enescu” Iași, perioadă în care a fost membru al Senatului Universitatii si Reprezentant al Studentilor din Universitate în Consiliul National al Studentior.

”În acea perioada, bucurandu-ma de sustinerea studentilor si profesorilor, împreuna cu Marius Manole, Emilian Oprea și alți actori am reusit sa eliminam taxele care nu erau conform cu legislatia în vigoare de la acea data. Actualmente sunt implicat, pe lânga activitatea mea profesionala si cea sindicala, în alte două asociatii, în incercarea de a face ceea ce mă țin puterile pentru orasul în care am crescut: Asociația de Paleontologie DEINOTERRA și Asociatia <Nascuta Inger> din Piata Neamt, care ajuta copiii cu probleme si batranii din Bârlad”, ne-a declarat actorul Simon Salcă Jr.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: