Google+
Home » Administratie » Vasluiul, gazda primului simpozion internațional de arheologie didactică

Vasluiul, gazda primului simpozion internațional de arheologie didactică

Municipiul Vaslui va fi, astăzi, gazda primului simpozion internațional de arheologie didactică, eveniment organizat de Inspectoratul Școlar Județean și care va reuni peste o sută de personalități, majoritatea din mediul academic de la mai multe universități din țară. În cadrul lucrărilor prezentate de către specialiști, se vor dezbate metode și tehnici de predare atât din trecut cât și din prezent.

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui va organiza, în premieră, un simpozion internațional de arheologie didactică, cu ocazia sărbătoririi în acest an a 100 de ani de la înfăptuirea marii uniri. Evenimentul va fi găzduit de Sala ”Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean și va reunit peste o sută de invitați din țară și străinătate, majoritatea profesori universitari.

Ne-am dorit un altfel de simpozion, unul în care să readucem profesorii la o masă și să discutăm deschis despre metode și tehnici de predare din trecut pe care le-am lăsat deoparte pentru că ni s-a părut că nu mai sunt de actualitate și ar fi bine să împrumutăm de la alții pentru că sunt moderne și că ar trebui să ne schimbăm. Într-adevăr, am spus-o de multe ori, sunt multe lucruri de schimbat, dar au fost și foarte multe lucruri de păstrat”, a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Organizatorii au multe confirmări de participări la simpozion, de la diplomați de rang înalt, cum ar fi ambasadorul Republicii Belarus în România și atașatul cultural al Ambasadei Franței la București, la reprezentanți de seamă ai mediului academic de la mai multe universități din țară. De asemenea, vor fi și două delegații de parteneri ai ISJ din Republica Moldova, însoțiți de direcțiile de învățământ din Cahul și Anenii Noi. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: