Home / Social / Zeci de vasluieni au conturi pe platforma online a Casei Județene de Pensii

Zeci de vasluieni au conturi pe platforma online a Casei Județene de Pensii

Peste 150 de vasluieni și-au făcut conturi pentru a utiliza serviciul online al Casei Județene de Pensii (CJP) Vaslui.

Asigurații la sistemul public de pensii și pensionarii se interesează despre stagiul de cotizare, depun petiții, solicită bilete de tratament etc. Platforma de servicii poate fi accesată la link-ul www.cnpp.ro de oriunde și pune la dispoziția persoanelor fizice și juridice servicii pentru consultarea, solicitarea și obținerea on-line de informații referitoare la sistemul de pensii și asigurări sociale din România, precum și servicii de completare formulare prin Internet.

“Noi informăm asigurații despre beneficiile creării și exploatării conturilor individuale online atât prin intermediul mass-media locale, cât și prin mijloacele proprii de informare – site-ul CJP Vaslui, afișaj la sediul instituției, sau informare directă de către funcționarul desemnat cu activarea conturilor”, a spus Isabel Bogdan, directorul CJP Vaslui.

Platforma de servicii electronice oferă o secțiune publică cu informații destinate publicului larg, informații care existau și pe www.cnpas.org și o secțiune privată fiecărui cetățean. Pentru accesarea acestei secțiuni private, fiecare persoană va avea nevoie să își creeze un cont on-line. În urma creării contului, cetățeanul se va deplasa la o casa teritoriala de pensii (fără să fie restricționat să se deplaseze doar la casa teritorială de pensii în aria căreia are domiciliu), pentru a depune cererea fizic însoțită de buletinul/cartea de identitate. Fiecare județ a desemnat un responsabil care va asigura activarea conturilor pentru persoanele ce au depus cereri de cont on-line. În urma activării contului, persoana va primi automat parola de acces, pe adresa de email care a furnizat-o în cererea depusă fizic. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Ce trebuie să știe vasluienii care vor să voteze în străinătate la alegerile prezidențiale din acest an

Au mai rămas mai puțin ...

În comuna Berezeni se vor împăduri 113 hectare cu fonduri europene

Agenția de Plăți și Intervenție ...

Noutăți pentru șoferii vasluieni: termen de valabilitate al fișei medicale prelungit la un an și examen la plămâni obligatoriu pentru cei care conduc mașini mari

Un proiect de ordin al ...

%d blogeri au apreciat: