Google+
Home » Social » Bârlădeanul Raimond Petrescu și-a lansat cel mai nou roman la „Gaudeamus”

Bârlădeanul Raimond Petrescu și-a lansat cel mai nou roman la „Gaudeamus”

de Mihaela NICULESCU

La 54 de ani, bârlădeanul Raimond Petrescu și-a prezentat la Târgul de Carte „Gaudeamus”, desfășurat săptămâna trecută la București, al patrulea său volum, intitulat „Întunericul eclipsei”.

Nu a vândut prea multe volume, pentru că, de regulă, la acest târg oferta este foarte bogată, iar autorii nu fac încasări mari, dar romanul bârlădeanului a stârnit interesul cititorilor. Aceștia au constatat, răsfoind paginile, că au de a face cu un scriitor special, care a abordat un subiect de-a dreptul îndrăzneț.

„Subiectul principal al romanului «întunericul eclipsei» se referă la viitorul ipotetic în care România dispare ca stat în urma unui război devastator, în care sunt implicați rușii și arabii. În final, România ajunge să se reînființeze ca stat, dar cu un preț exorbitant, după o suferință imensă și cu pierderi materiale și umane. Este un roman distopico-ucronic. Distopia este o utopie inversă, iar ucronia, o devansare în timp. Este un roman pe care reprezentanții clasei politice nu-l vor digera prea ușor”, a declarat Raimond Petrescu, pentru Est News.

„Întunericul eclipsei”, prezentat la Gaudeamus pe standul Editurii „Tempus” din București, a fost lansat la Bârlad în luna octombrie, într-un cadru neconvențional, în parcul Teatrului „Victor Ion Popa”. Primul volum semnat de Raimond Petrescu a fost „Păzitorii Paradisului”, urmat de volumul sociologic „Așa suntem noi” (Despre români cu bune și cu rele) și „Reticularia”, un volum de versuri și proză.

Scriitorul bârlădean are în lucru mai multe volume, dar unul este deja finalizat. „Nu putem, c-am plânge”, o istorie a înfrângerilor la români, va fi lansat în martie, anul viitor, cel mai probabil. Raimond Petrescu lucrează și la alte două cărți – „O mână de oameni”, volum despre participarea României pe frontul de Est (1941-1944) și la monografia „Armonia, dragostea mea”, monografia corului „Armonia” din Iași, al cărui membru este încă din timpul facultății.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: