Google+
Home » Justitie » Câinele Roba a depistat țigări de contrabandă la Vama Albița

Câinele Roba a depistat țigări de contrabandă la Vama Albița

Polițiștii de frontieră de la Vama Albița, cu ajutorul lui Roba, câinele de detectare a produselor din tutun și împreună cu inspectorii vamali, au descoperit 21.600 de țigarete cu timbru de acciză Republica Moldova, pe care un cetățean român încerca să le introducă în țară, ascunse în autoturismul pe care îl conducea.

Petru A., în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza municipiului București, a vrut să intre în țară joi, la volanul unui autoturism marca Volvo, înmatriculat în Republica Moldova. La controlul de frontieră, câinele Roba, specializat în detectarea produselor din tutun, din dotarea Poliției de Frontieră, a dat semnale specifice de detecție a produselor din tutun, motiv pentru care s-a solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, echipa comună de control a descoperit ascunse în podeaua, plafonul și farurile autoturismului, cantitatea totală de 21.600 de țigarete (1.080 de pachete), cu timbru de acciză Republica Moldova.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii țigărilor în valoare totală de 4.968 lei, sancționarea contravențională a bărbatului cu amendă în valoare de 8.000 lei, precum și indisponibilizarea autoturismului până la plata amenzii. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: