Google+
Home » Invatamant » Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, jubileu în anul Centenarului României

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, jubileu în anul Centenarului României

Peste 120 de inspectori școlari în funcție sau care au ocupat, de-a lungul timpului această funcție, au sărbătorit, împreună, cei 50 de ani de activitate a Inspectoratul Școlar Județean Vaslui. Organizat de actuala conducere a instituției, jubileul a fost presărat cu numeroase surprize pe parcursul celor câteva ore de manifestări, totul încheindu-se cu o petrecere în care invitații și gazdele și-au putut împărtăși din experiența activității lor didactice.

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a fost în sărbătoare, prima marcată de la înființarea instituției care coordonează cei mai mulți angajați la nivelul județului, respectiv 5.000 de cadre didactice și 2.000 de salariați personal auxiliar. Debutul activităților s-a făcut în foaierul unității, reabilitat în totalitate, acolo unde s-au dezvelit, în prezența oficialităților locale și a foștilor și actualilor inspectori, două plăci de marmură pe care au fost gravate numele foștilor conducători ai ISJ de la înființare și până în prezent.

Până astăzi, holurile acestea ale Inspectoratului mi s-au părut foarte mari și neprimitoare. Astăzi, este o zi în care sunt cele mai frumoase holuri ale acestei clădiri, la fel ca toată instituția pentru că este gătită pentru sărbătoare. În cinstea instituției, a efortului nostru al tuturor, de a conduce destinele învățământului cât mai bine, ne-am hotărât să dezvelim două plăci de marmură în care să fie săpate numele conducătorilor aceste instituții. Sper ca peste 50 de ani să ne vedem pentru completarea acestora cu noi nume”, a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

După dezvelirea plăcilor, foștii inspectori au putut vizita birourile ocupate în prezent de urmașii lor.

Spectacol aniversar, cu momente unice și emoționante

Partea a doua a semicentenarului ISJ Vaslui s-a desfășurat în amfiteatrul recent reabilitat al Liceului ”Mihail Kogălniceanu”, unde foștii și actualii inspectori s-au așezat cuminți pe scaune pentru a urmări spectacolul oferit de elevi ai Palatului Copiilor Vaslui. Dar asta, însă, nu înainte de discursul oficialităților, care au subliniat importanța Inspectoratului Școlar, în decursul celor 50 de ani de existență, pentru dezvoltarea învățământului.

Sunt extrem de onorat să iau parte la acest eveniment. Este un prilej de bucurie, de sărbătoare, de a-i felicita și sărbători, în același timp, pe cei care cu demnitate și fruntea sus și-au desfășurat activitatea în slujba acestei instituții și, în mod direct, în cea a statului român și a societății noastre. Vă felicit pentru tot ceea ce ați făcut pentru noi, cei de astăzi, iar în calitate de reprezentat al guvernului în județul Vaslui vă asigur pe fiecare în parte de sprijinul nostru”, le-a transmis prefectul Eduard Popica.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Vasile Mariciuc, le-a vorbit celor care au condus și conduc destinele învățământului vasluian despre rolul educației în societate, evident și cu felicitările de rigoare: ”Mă simt onorat și foarte bine alături de colegii mei. Mă bucur că ISJ a avut această inspirație și a marcat evenimentul printr-o manifestare cu multă, multă simțire. La 50 de ani de la nașterea acestei instituții, care și-a dovedit cu prisosință rolul în cele cinci decenii de existență, vreau să vă felicit pe dumneavoastră, să vă doresc sănătate. Iar instituției, indiferent cine o fi în fruntea ei, viață lungă și cu bune rezultate”.

Seria spiciurilor a fost încheiată de viceprimarul municipiului Vaslui, Dragoș Cazacu, care a transmis urările din partea primăriei: ”Ne-ați demonstrat ani la rând că formați o echipă, una puternică, ce a deschis calea în viață generațiilor întregi de copii, care au obținut rezultate deosebite și care au purtat numele de Vaslui atât la concursuri naționale cât și internaționale. Sunt elevi cu care ne mândrim și care s-au întors în orașul lor natal și au continuat realizările. Sunteți generații întregi de cadre didactice care ați îndrumat generații întregi de tineri și i-ați format ca oameni”.

Spectacolul care a urmat după discursurile oficialităților a fost dedicat Centenarului Marii Uniri, oferit de elevi ai Palatului Copiilor Vaslui și Corala ”Fantasia”. Programul artistic a fost încheiat într-un mod cu totul aparte, cu un moment cu adevărat copleșitor, după ce, pe una din ușile laterale a amfiteatrului, a intrat Fanfara ”Rotaria”, la prima apariție publică după moartea profesorului Romeo Tălmaciu. Îmbrăcați toți în negru, copiii au interpretat marșul militar ”Treceți batalioane române Carpații”, precum și un cântec care i-a făcut pe cei prezenți să-și stăpânească cu greu lacrimile.

După retragerea micilor artiști, a început momentul festiv, cu acordarea de diplome și plachete foștilor inspectori și celor care au condus destinele învățământului vasluian în ultimele decenii. Evident, nu au fost uitați nici cei din actuala echipă a ISJ Vaslui, atât inspectori cât și personal auxiliar care se ocupă de buna desfășurare a activității instituției. Surpriza de final a fost acordarea de angajații Inspectoratului Școlar a două plachete inspectorului general Gabriela Plăcintă și adjunctei sale, Cristiana Boitan. Partea oficială a celor 50 de ani de activitate a ISJ s-a încheiat cu o cupă de șampanie, după care gazdele și invitații s-au retras într-o locație de festivități, acolo unde au depănat amintiri. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: