Google+
Home » Justitie » Reținut pentru tâlhărie

Reținut pentru tâlhărie

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au probat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 28 de ani, din comuna Albești, județul Vaslui, bănuit de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie.

Bărbatul a profitat de un moment de neatenție al unei persoane, pe 12 noiembrie, pentru a-i înhăța telefonul mobil, după care s-a făcut nevăzut. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii l-au identificat pe bărbatul bănuit de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată și au stabilit împrejurările comiterii faptei. Prejudiciul, în valoare de aproximativ 1.200 lei, a fost recuperat de către polițiști și predat părții vătămate.

Bărbatul a fost reținut de polițiști pentru o perioadă de 24 de ore, iar vineri a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive.

Ce să facă vasluienii ca să nu fie tâlhăriți

Pentru a nu cădea victimă tâlharilor, polițiștii vă fac o serie de recomandări. Luați-vă măsuri de precauție, mai ales când circulați noaptea, la ore târzii, pe străzi pustii sau neiluminate. Evitați să circulați singuri la ore târzii sau prin locuri neiluminate și puțin frecventate. Nu purtați în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, cum ar fi telefoanele mobile. Evitați pe cât posibil compania unor persoane aflate sub influența alcoolului. Dacă nu este cu putință, evitați orice conflict cu aceștia, nu-i jigniți și nu-i încurajați. Nu răspundeți provocărilor unor persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice care se „leagă” de voi pe stradă. Nu încurajați violența și injuriile. Acestea sunt cauze care duc la declanșarea unor conflicte care pot degenera în violențe. Un limbaj controlat, fără jigniri, previne adesea escaladarea conflictelor. Dacă observați că sunteți urmăriți, nu ezitați să cereți ajutor trecătorilor de pe stradă. Nu adoptați o atitudine de atac, nu încurajați și mai ales, nu participați la manifestări agresive stradale: bătăi, insulte sau alte tipuri de agresiuni. În mijloacele de transport în comun, aglomerațiile stradale etc., nu vă angajați în dispute verbale, chiar dacă sunteți provocat. Cea mai bună armă de apărare în cazul unui atac este strigătul. Dacă sunteți agresați, bătuți sau tâlhăriți pe stradă, strigați cât mai tare după ajutor. Procedând astfel alertați persoanele din jur, iar agresorii vor fugi. Dacă sunteți victima unei agresiuni, încercați să rețineți multe semnalmente ale autorului și anunțați de îndată poliția; sporiți astfel șansele de identificare, prindere și pedepsire a agresorului. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: