Google+
Home » Sanatate » Spitalul de Urgență Vaslui cumpără un autocar, pentru medicii care fac naveta la Iași

Spitalul de Urgență Vaslui cumpără un autocar, pentru medicii care fac naveta la Iași

de Dănuț CIOBANU

Consiliul Județean Vaslui a aprobat la ultima rectificare bugetară o alocare financiară de 400.000 lei către Spitalul Județean de Urgență, pentru achiziționarea unui autocar. Mijlocul de transport este necesar pentru medicii care lucrează la Vaslui și fac naveta la Iași.

În prezent, din cei 126 de doctori care lucrează la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui, 40 de medici sunt Iași și fac zilnic naveta. Un număr de 25 de doctori merg la Iași cu microbuzul pus la dispoziție de spital, iar restul cu mașina personală. Însă, odată cu apropierea iernii, este de așteptat ca o parte din doctorii care vin cu mașina personală să dorească să facă naveta cu microbuzul. De asemenea, în ultimele trei săptămâni SJU Vaslui a organizat un concurs pentru șapte specializări medicale, iar toți candidații înscriși sunt de la Iasi, iar numărul navetiștilor va fi și mai mare.

„Locurile din microbuz sunt limitate, iar numărul medicilor navetiști va crește. Ne trebuie un autocar pentru a putea asigura naveta pentru tot personalul. Nu poți să mergi să îi preiei din Iași și, la un moment dat, să spui că nu mai sunt locuri. Amenzile sunt mari pentru transportatorii care au mai mulți călători decât locurile prevăzute”, a spus Ana Rinder, directorul SJU Vaslui.

La rândul lui, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a spus că microbuzul are 17 locuri, iar acum fac naveta la Iași 25 de medici: „Am avut de ales, între a mai cumpăra un microbuz, sau luăm un mijloc de transport cu o capacitate mai mare. Microbuzul care este acum la spital îl vom da la Centrul Județean pentru Promovarea Culturii, pentru că au deplasări, activități, concursuri și e nevoie de un mijloc de transport mai mare. În ultimul timp am luat mai multe măsuri de stabilizare a medicilor la Vaslui. Am achiziționat locuințe pentru medici, acum luăm autocarul, vom construi un bloc cu 30 de apartamente pentru medici. E complicată această stabilizare de personal, deoarece cum apare un loc la Iași, doctorul fuge acolo. Poate prin aceste măsuri îi facem să vină la Vaslui”.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: