Home / Social / 2.400 de vasluieni au rămas în acest an fără bilete de tratament

2.400 de vasluieni au rămas în acest an fără bilete de tratament

Pe 28 noiembrie 2018 pleacă la tratament balnear ultima serie de beneficiari din județul Vaslui, din acest an. Pentru ultima serie, Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui a primit 270 de bilete, iar alte 40 de bilete au fost primite în urma suplimentărilor.

Loredana Enache, purtător de cuvânt al CJP Vaslui, a spus că, în aceste zile, se eliberează biletele de tratament pentru persoanele care au depus cereri în acest sens. În total, în cele 19 serii de beneficiari din acest an au plecat într-o stațiune la tratament 3.500 de persoane. Tot pentru anul curent, la CJP Vaslui au fost depuse în total 5.900 de cereri.

Biletele de tratament se acordă individual. În cursul unui an calendaristic, unei persoane i se poate elibera un singur bilet de tratament balnear. În situația neridicării biletului de tratament repartizat pentru o serie, solicitantul mai poate obține un alt bilet de tratament doar din categoria celor nevalorificate pentru seria respectivă sau, după caz, la cerere, pentru o altă serie.

Pentru a se putea înscrie în vederea obținerii unui bilet de tratament, potențialul beneficiar depune la sediul CJP Vaslui cererea tip și copia buletinului sau cărții de identitate, urmând ca restul documentelor să fie atașate la momentul eliberării biletului.

În acest an, primele bilete de tratament au fost repartizate la sfârșitul lunii februarie. Pensionarii și asigurații la sistemul public de pensii au avut la dispoziție mai multe stațiuni balnerare precum Felix, Căciulata, Vatra Dornei, Eforie Nord, Bălțătești, Sovata, Herculane, Sangeorz Băi, Târgul Ocna, Covasna, Lacul Sărat, Olănești, Govora, Sărata Monteoru, Amara, Bușteni, Buziaș, Sinaia, Slănic Prahova. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bătrânii de la Centrul de Îngrijire și Asistență Socială din Bârlad au avut parte de o surpriză neașteptată

O zi de neuitat pentru ...

O șoferiță a leșinat după ce un copil a intrat cu bicicleta în mașina sa pe o trecere de pietoni din Vaslui

Un copil de 7 ani ...

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: