Home / Invatamant / Agenții economici se vor întâlni cu viitorii angajați, acum elevi ai Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad

Agenții economici se vor întâlni cu viitorii angajați, acum elevi ai Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Profesori și elevi ai Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” se vor întâlni astăzi, începând cu orele 17.00, cu agenții economici din zona Bârlad, pentru stabilirea ofertei educaționale pentru anul școlar 2019 – 2020.

Liceul a contactat 20 de agenți economici, cu care colaborează de regulă. Aceștia solicită forță de muncă în meserii cerute pe piață, iar liceul, în funcție de solicitări, va stabili profilul și structura claselor.

Experiența ultimilor ani ne-a demonstrat că pe piața muncii este nevoie de mecanici auto, textiliști, sudori, electricieni auto, etc. Am vrea să putem forma clase pentru meseriile cerute, dar procedura de acreditare în cazul unora durează ani de zile și nu se poate face decât la o solicitare bine argumentată a agentului economic”, ne-a declarat Irina Chiriac, directoarea Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad.

Aceasta a mai spus că 10% dintre absolvenții liceului sunt integrați în piața muncii locale, unii chiar angajați în timpul practicii, în special în meserii ca mecanic și mecanic auto. A recunoscut însă că foarte mulți absolvenți pleacă din oraș și din țară, unde sunt plătiți mult mai bine.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Pandemia de coronavirus nu a diminuat munca la negru. Inspecția Muncii nu iartă!

de Dănuț CIOBANU  În luna februarie 2020, Inspecția Muncii ...

Tinerii fermieri din satele vasluiene sunt salvatorii produselor tradiționale

Produsele tradiționale continuă să fie în atenția fermierilor vasluieni. ...

Economia județului Vaslui este în colaps. Aproape jumătate din salariații din sectorul privat intră în șomaj

de Dănuț CIOBANU  La data de 2 aprilie 2020, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: