Google+
Home » Justitie » Dosar penal pentru fals si delapidare pe numele ex-contabilului Episcopiei Hușilor, dupa ce banii din contul Parohiei Stănilești au dispărut

Dosar penal pentru fals si delapidare pe numele ex-contabilului Episcopiei Hușilor, dupa ce banii din contul Parohiei Stănilești au dispărut

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de fals, uz de fals și delapidare, după ce autoritățile locale din Stănilești au sesizat faptul că banii alocați bisericii din Chersăcosu nu mai sunt în cont.

Potrivit primarului comunei Stănilești, Liviu Zaharia, în anul 2016 primăria a alocat 30.000 de lei parohiei din satul Chersăcosu, pentru efectuarea unor lucrări de consolidare la lăcașul de cult. Din cauza faptului că aceste lucrări nu au mai început autoritățile au cerut explicații cu privire la ceea ce s-a făcut cu banii, iar preotul paroh a spus că suma i-a fost solicitată de Marius Genis, care deținea funcția de contabil în cadrul Episcopiei Hușilor pe vremea fostului episcop Corneliu Bârlădeanu.

“În urmă cu aproximativ o lună, un consilier mi-a semnalat faptul că banii nu ar mai fi în cont, deși noi știam că există. L-am contactat pe preotul paroh, am avut o discuție cu el și i-am spus că nu este corect acest lucru. Preotul mi-a transmis că a dat banii unei persoane care i-a promis că îl va ajuta în momentul în care vor fi începute lucrările. Noi am dat acești bani cu bună-credință, dorind să venim în sprijinul oamenilor din parohie, dar ce s-a întâmplat mai apoi cu banii nu mai știm”, a declarat Liviu Zaharia, primarul comunei Stănilești.

Angajatul Episcopiei Hușilor, care i-ar fi fi cerut banii din cont preotului paroh, i-ar fi eliberat acestuia niște facturi despre care se presupune că sunt false.
“Există în lucru un dosar în care se efectuează cercetări in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals, uz de fals și delapidare”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

Marius Genis și-a dat demisia de la Episcopie în cursul lunii noiembrie. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: