Home / Sport / În weeekend a avut loc la Vaslui a patra etapă din “Handbalul în școlile de la sate Vaslui”

În weeekend a avut loc la Vaslui a patra etapă din “Handbalul în școlile de la sate Vaslui”

Școala Gimnazială “Elena Cuza” Vaslui și Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui au găzduit sâmbătă și duminică cea de-a patra etapă a proiectului “Handbalul în școlile de la sate Vaslui 2018 – Ediție aniversară – Centenarul Marii Uniri”. Acesta este finanțat de către Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vaslui.

Proiectul vizează marcarea Centenarul Marii Uniri Uniri, popularizarea jocului de handbal în școlile din mediul rural, dar și selecționarea elevilor cu posibilități motrice deosebite pentru practicarea handbalului de performanță în cadrul grupelor secției de handbal de la Liceul cu Program Sportiv Vaslui.

În cele două zile în care s-a desfășurat competiția organizată de Asociația Județeană de Handbal (AJH) Vaslui, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui și LPS Vaslui au participat nouă echipe de băieți și tot atâtea de fete. În total au jucat handbal 216 copii născuți în 2004 și mai tineri de la școlile gimnaziale arondate Cercului pedagogic vaslui. Este vorba despre Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Laza (antrenor Nicolaie Baștiurea), Școala Gimnazială Miclești (coordonator Ionel Bărbosu), Școala Gimnazială „Nicolae Milescu Spătaru” Ferești (profesor Georgel Huhurez), Școala Gimnazială „Theodor Rosetti” Solești (antrenor Ionel Pîslaru), Școala Gimnazială Nr. 1 Văleni (coordonator Silviu Borcan), Liceul Tehnologic Valdia (profesor Anca Elena Grigoruță), Școala Gimnazială Nr. 1 Albești (antrenor Alexandru Zaharia), Școala Gimnazială Nr. 1 Pungești (coordonator Adrian Jitaru), Școala Gimnazială „Ionel Miron” Ivănești (profesor Ionel Pruteanu), Școala Gimnazială Nr. 1 Poienești (coordonator Marius Codreanu), Școala Gimnazială Nr. 1 Sat Gârceni (antrenor Constantin Hondru) și Școala Gimnazială „Sf. Ierarh Luca” Costești (profesor Ioan Ifrim).

Au fost selecționați, de către profesorii de la LPS Vaslui, 20 băieți și 20 fete, care vor participa la etapa finală de pe 9 decembrie 2018, la Vaslui.

„A fost un eveniment reușit, foarte frumos. Mulțumim pentru colaborare Dianei Gabriela Șfaițer, director la Școala Gimnazială „Elena Cuza” Vaslui, lui Alioșa Axinte, director la C.S Viitorul Vaslui, precum și Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Vaslui, pentru asigurarea asistenței medicale pe durata desfășurării acestei competiții. De asemenea suntem recunoscători primăriilor comunelor participante, conducerii școlilor și profesorilor de educație fizică care au însoțit grupurile de elevi”, a declarat pentru Est News Liviu Gugleș, președintele AJH Vaslui.

Etapa a V-a a proiectului, penultima, se va desfășura la Negrești, în data de 25 noiembrie. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Sute de jucării pentru copiii defavorizați, donate de spectatorii veniți la a III-a ediție a evenimentului „Crăciun cu baschet”

„Crăciun cu baschet” a fost primul eveniment sportiv desfășurat ...

Gimnastele de la CSS Bârlad au o nouă groapă cu bureți

O bucurie, în prag de Crăciun, pentru secția de ...

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în noua sala de sport ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: