Home / Social / Maestrul coregraf Gheorghe Ilașcu, sărbătorit la cei 80 de ani prin lansarea unei volum despre activitatea sa

Maestrul coregraf Gheorghe Ilașcu, sărbătorit la cei 80 de ani prin lansarea unei volum despre activitatea sa

Maestrul coregraf Gheorghe Ilașcu și-a sărbătorit împlinirea celor 80 de ani de viață la Centrul de Afaceri Vaslui prin lansarea, în prezența unor personalități locale, a unei cărți despre întreaga sa activitate care și-a lăsat amprenta asupra a zeci și zeci de generații din întreg județul. De altfel, volumul scris de George Stoian este intitulat sugestiv ”80 de ani în hora vieții”, în a cărui prefață primarul Vasile Pavăl îl descrie pe maestru ca pe un ”slujitor al folclorului românesc autentic”.

Asemănător spectacolului coregrafic aniversar „George Ilașcu – 80”, derulat în luna iulie a acestui an, aceiași parteneri, respectiv Primăria Vaslui și Consiliul Județean Vaslui, au organizat lansarea de carte ”80 de ani în hora vieții”, eveniment care a avut loc în sala de conferințe a Centrului de Resurse pentru Afaceri Vaslui, într-un cadru aniversar.

Oameni de cultură vasluieni, coregrafi și colaboratori ai maestrului Gheorghe Ilașcu, reprezentanți ai autorităților publice locale, precum și ai instituțiilor culturale vasluiene i-au fost alături celui care, de mai bine de 50 de ani, slujește jocului popular și scenei românești. La manifestare au luat cuvântul vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Ciprian Trifan, administratorul public al județului Vaslui, Valeriu Caragață, reprezentantul Primăriei municipiului Vaslui, Ramona Ailioaiei, reprezentantul Centrului Creației Tradiționale, Lucian Lefter, precum și George Stoian, redactorul acestei lucrări-document, așa după cum personal a declarat.
„În anul Centenarului Marii Uniri, sărbătorim 80 de clipe de viață frumoasă ale unui slujitor al folclorului românesc autentic, în forma sa nu cântată, nu pictată sau cusută în marame și ii, ci în aceea care ne încântă prin cea mai dinamică și mai vie exprimare: dansul popular”. Așa este deschis, prin cuvintele primarului municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, volumul de carte care s-a bucurat de susținerea financiară a Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Vaslui.

Pe lângă autorități, familia maestrului Gheorghe Ilașcu și cei mai dragi prieteni și colaboratori i-au fost alături, cu toții promițându-i o reîntâlnire cel puțin la fel de emoționantă peste alți 10 ani. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Un bărbat a murit în apropiere de Mănăstirea Bujoreni după ce a fost înțepat de viespi

Un bărbat de 41 de ...

Două persoane care erau date dispărute au fost găsite de polițiștii vasluieni

Doi bărbați în vârstă de ...

Tânără de 15 ani din Zăpodeni dispărută de la domiciliu

Pe 7 octombrie, Valentina – ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: