Google+
Home » Justitie » Polițiștii vasluieni au descoperit ieri cât de binefăcătoare este frica de amenzi

Polițiștii vasluieni au descoperit ieri cât de binefăcătoare este frica de amenzi

În contextul avertizărilor meteorologice emise pentru această perioadă, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Vaslui au desfășurat o acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul nerespectării regulilor de circulație în condițiile unui carosabil acoperit cu zăpadă.

Ieri, începând cu ora 10.30, timp de două ore, pe drumul național 15D, în zona Ciușmeaua Moldovencei și în municipiul Vaslui, pe strada Ștefan cel Mare, în zona Centrului Civic, au fost organizate mai multe filtre ale poliției rutiere.

Cu această ocazie, au fost verificate un număr de aproximativ 200 autovehicule, unul singur fiind depistat folosind pneuri de vară și, prin urmare, sancționat cu avertisment.

La acțiune au participat 10 polițiști din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vaslui, coordonați de comisarul Anton Sergiu-Nicolae, șeful serviciului.

 

Polițiștii îi avertizează pe șoferii vasluieni să circule prudent

În contextul avertizărilor meteorologice de ninsori și viscol emise pentru zilele următoare, de către Administrația Națională de Meteorologie, polițiștii vasluieni le recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă. Cei care sunt nevoiți să conducă în aceste zile trebuie să plănuiască deplasarea din timp. Să se intereseze dinainte în privința stării drumurilor pe care urmează să se deplaseze și să-și echipeze autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă. Șoferii trebuie să se asigure că au suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu sufere din cauza frigului și, totodată, să poată continua drumul după deblocare. Conducătorii auto trebuie să manifeste prudență sporită și să adapteze permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic. Astfel, chiar dacă se află în localități sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheață, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere că distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare.

Șoferii trebuie să evite acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece autovehiculul pe care îl conduc poate derapa. Li se recomandă să folosească cu precădere frâna de motor atunci când rulează pe un carosabil alunecos. Să nu efectueze depășiri riscante și să nu consume alcool. Polițiștii le reamintesc să poarte centura de siguranță și să se asigure că toți ocupanții din autovehicul o poartă.

De asemenea, este necesar să păstreze în mers o distanță suficient de mare față de vehiculele din față, pentru a putea opri în condiții de siguranță. (George PROCA)

 

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: