Home / Social / TIR-urile dau bătăi de cap autorităților la prima ninsoare. Șoferii au plecat la drum cu cauciucuri de vară

TIR-urile dau bătăi de cap autorităților la prima ninsoare. Șoferii au plecat la drum cu cauciucuri de vară

Prima ninsoare căzută în județul nostru a dat bătăi de cap autorităților, în condițiile în care șoferii de TIR au plecat la drum cu cauciucuri de vară, fără a ține cont de avertizările meteorologice. În consecință, ceilalți participanți la trafic au avut de suferit, în special cei care au circulat pe drumurile naționale DN 2 F, spre Bacău, și DN 24B, în zona municipiului Huși.

La două decenii de la proverbiala zicală a fostului ministrul al Transporturilor de la acea vreme, Traian Băsescu, conform căreia ”Iarna nu-i ca vara”, o parte din șoferii care au circulat, ieri, pe arterele din județul nostru au demonstrat că nu au învățat-o nici acum. Paradoxal, nu este vorba de conducătorii auto amatori, ci de profesioniștii care conduc TIR-uri. Desigur, neechiparea corespunzătoare a autotrenurilor, cu cauciucuri de iarnă, nu le-au creat numai lor probleme, ci și celorlalți participanți la trafic. Este vorba în special de șoferii care au circulat pe drumurile naționale DN 2F, spre Bacău, mai precis în zona serpentinelor de la Dragomirești, și DN 24B, spre Vama Albița, la intrarea în municipiul Huși, în zona Dobrina.

Probleme majore nu au apărut în județ, însă se circulă greu din cauza unor conducători de autotrenuri care au plecat la drum fără să se echipeze corespunzător, deși au fost emise numeroase avertizări meteorologice încă de la începutul weekendului trecut. De aceea, am solicitat intervenția Poliției pentru desfășurarea de controale asupra autovehiculelor, fiind aplicare sancțiuni șoferilor”, ne-a declarat prefectul Eduard Popica.

Multe dintre TIR-urile nedotate corespunzător pentru iarnă au derapat și au ajuns în șanțurile de pe marginile drumurilor. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Mașinile de la școlile de șoferi au interzis în centrul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Ambrozia dispare din zonele verzi ale Vasluiului

Goscom Vaslui desfășoară, în această ...

Banii europeni conving tot mai mulți vasluieni să se califice în sectorul agricol

Vasluienii sunt tot mai interesați ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: