Home / Sport / Cei patru rugbyști bârlădeni convocați pentru meciul test cu SUA au rămas în lot și pentru confruntarea de sâmbătă cu Uruguay

Cei patru rugbyști bârlădeni convocați pentru meciul test cu SUA au rămas în lot și pentru confruntarea de sâmbătă cu Uruguay

Thomas Lièvremont, antrenorul Echipei Naționale de Rugby a României, a decis să apeleze în continuare la cei patru rugbyști bârlădeni care au făcut parte din lotul României din meciul împotriva SUA, pierdut de ai noștri cu 5 – 31. Aceștia vor înfrunta sâmbătă reprezentativa Uruguayului, tot într-un meci test.

Este vorba despre jucătorul de linia a III-a Cristian Chirică (CSM Știința Baia Mare), aripile Robert Neagu (Steaua), Vlăduț Zaharia (Timișoara Saracens) și centrul Alexandru Bucur (CSM Știința Baia Mare).

Partida va avea loc pe Stadionul de rugby din Complexul Sportiv Ghencea, de la ora 14.00 și va fi transmisă în direct de Telekom Sport. Încasările din vânzarea biletelor la acest meci vor fi redirecționate către secția de copii și juniori a Clubului Sportiv Steaua.

Pentru această partidă, staff-ul tehnic format din Thomas Lièvremont-antrenor principal, Danie de Villiers și Dănuț Dumbravă – antrenori secunzi, a stabilit un lot de 32 de jucători, 17 înaintași și 15 jucători de treisferturi. Din aceștia, cinci evoluează în Franța, opt provin de la CSM București, șapte de la Timișoara Saracens, șapte de la CSA Steaua, trei de la CSM Știința Baia Mare, unul de la Universitatea Cluj și unul de la Clubul Școlar Sportiv Numărul 2 Baia Mare.Față de lotul care a pregătit meciul de săptămâna trecută cu Statele Unite ale Americii, este o singură modificare, căpitanul Mihai Macovei alăturându-se Stejarilor.

„Uruguay are un stil asemănător cu al României, cu înaintași puternici, fizici, le place luptă și nu pun atât de mult accent pe jocul de treisfeturi. Trebuie să ne pregătim foarte bine pentru că vor pune presiune pe fiecare zonă, vor fi foarte duri în contact. Va fi a patra săptămână de cantonament, oboseala a intervenit deja și va fi foarte important cum vom gestiona pregătirea pentru acest ultim meci test al lunii noiembrie”, a declarat Thomas Lievremont, antrenorul principal al Stejarilor.

Jucătorii convocați pentru meciul cu Uruguay:

PILIERI: Ionel Badiu (Romains), Alexandru Savin (CSM București), Alexandru Gordas (CSM București), Constantin Pristăvită (CSM Știința Baia Mare), Laurențiu Nica (Universitatea Cluj)

TALONEURI: Eugen Căpățână (Timișoara Saracens), Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), Florin Bardasu (CSM București)

LINIA A II-a: Johan Van Heerden (Perpignan), Adrian Motoc (Agen), Marian Drenceanu (Timișoara Saracens), Marius Iftimiciuc (Timișoara Saracens)

LINIA A III-a: Mihai Macovei (Colomiers), Cristian Chirică (CSM Știința Baia Mare), Damian Stratila (CSA Steaua), Adrian Ion (CSM București), Răzvan Ilisescu (Blagnac)

MIJLOCAȘ LA GRĂMADĂ:Florin Surugiu (CSA Steaua), Tudorel Bratu (CSM București), Valentin Calafeteanu (CSM București)

MIJLOCAȘ LA DESCHIDERE: Tudor Boldor (CSA Steaua), Daniel Plai (CSA Steaua)

ARIPI: Ionuț Dumitru (CSA Steaua), Robert Neagu (CSA Steaua), Vlăduț Zaharia (Timișoara Saracens)

CENTRI: Tangimana Fonovai (CSM București), Florin Vlaicu (CSM București), Vlăduț Popa (Timișoara Saracens), Alexandru Bucur (CSM Știința Baia Mare)

FUNDAȘ: Cătălin Fercu (Timișoara Saracens), Ionel Melinte (CSA Steaua), Paul Popoaia (CSS 2 Baia Mare)

Aflată pe locul 18 în clasamentul World Rugby, Uruguay a fost în ultimii ani una din națiunile cu care România (locul 16 în clasament) s-a întâlnit constant, cu atât mai mult cu cât Los Teros au evoluat și la World Rugby Nations Cup, competiție organizată timp de zece ani la București. Ultima întâlnire dintre cele două echipe a fost în noiembrie 2016, când Stejarii s-au impus cu 36-10 (22 – 3). (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Poftiți la competiția anuală de baschet Streetball, din centrul Bârladului!

de Simona MIHĂILĂ Unul dintre ...

Bârladul a purtat noroc echipei CSM Știința Baia Mare, noua campioană a României la rugby

Finala SuperLigii CEC Bank la ...

Bârladul găzduiește finalele SuperLigii CEC Bank, în premieră. Bârlădenii vor putea urmări meciul de retragere al campionului Ovidiu Tonița

de Mihaela NICULESCU Bârladul va ...

%d blogeri au apreciat: