Home / Social / Peste 1.000 de fermieri vasluieni sunt chestionați despre situația agriculturii

Peste 1.000 de fermieri vasluieni sunt chestionați despre situația agriculturii

Acțiunea de colectare a informațiilor privind evoluția sectorului agricol de la nivelul județului Vaslui este în plină desfășurare. În acest sens, Direcția pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui a repartizat în teritoriu 1.050 de chestionare în vederea pregătirii întocmirii raportului statistic privind sectorul agricol.

În prima parte a acestei luni agenții agricoli din primării au împărțit chestionarele producătorilor agricoli, în vederea completării. Până pe 28 noiembrie, chestionarele trebuie să fie finalizate și transmise la DAJ Vaslui. Ulterior, instituția va trimite raportul la Ministerul Agriculturii până în data de 20 decembrie 2018. Institutul Național de Statistică solicită, anual, Ministerului Agriculturii să realizeze aceste rapoarte privind situația la zi a agriculturii.

„Noi am început acțiunea la începutul acestei luni și am primit primele chestionare completate de producătorii agricoli. Materialele au fost repartizate la toți fermierii care sunt organizați în exploatații agricole de orice tip: Întreprinderi Individuale, Asociații Familiale, Persoane Fizice Autorizate. În aceste documente sunt trecute toate datele despre situația agriculturii din județul Vaslui: producții, suprafețe cultivate, programele propuse pentru însămânțările din primăvara anului viitor, ce hibrizi de semințe s-au folosit, producțiile realizate, starea de vegetație a culturilor, cum au răsărit plantele, densitatea acestora etc”, a precizat Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bârladul sub lupă: Câinii comunitari, fascinați de spiritul Crăciunului

Imagini de colecție, cu câini ...

Consiliul Județean Vaslui investește în modernizarea Poligonului de la Delea

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va ...

Doi copii și soția unui preot de pe Valea Prutului, răniți într-un accident, după ce au intrat cu mașina într-un copac

Doi copii, de 4 și ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: