Home / Social / Peste 1.000 de fermieri vasluieni sunt chestionați despre situația agriculturii

Peste 1.000 de fermieri vasluieni sunt chestionați despre situația agriculturii

Acțiunea de colectare a informațiilor privind evoluția sectorului agricol de la nivelul județului Vaslui este în plină desfășurare. În acest sens, Direcția pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui a repartizat în teritoriu 1.050 de chestionare în vederea pregătirii întocmirii raportului statistic privind sectorul agricol.

În prima parte a acestei luni agenții agricoli din primării au împărțit chestionarele producătorilor agricoli, în vederea completării. Până pe 28 noiembrie, chestionarele trebuie să fie finalizate și transmise la DAJ Vaslui. Ulterior, instituția va trimite raportul la Ministerul Agriculturii până în data de 20 decembrie 2018. Institutul Național de Statistică solicită, anual, Ministerului Agriculturii să realizeze aceste rapoarte privind situația la zi a agriculturii.

„Noi am început acțiunea la începutul acestei luni și am primit primele chestionare completate de producătorii agricoli. Materialele au fost repartizate la toți fermierii care sunt organizați în exploatații agricole de orice tip: Întreprinderi Individuale, Asociații Familiale, Persoane Fizice Autorizate. În aceste documente sunt trecute toate datele despre situația agriculturii din județul Vaslui: producții, suprafețe cultivate, programele propuse pentru însămânțările din primăvara anului viitor, ce hibrizi de semințe s-au folosit, producțiile realizate, starea de vegetație a culturilor, cum au răsărit plantele, densitatea acestora etc”, a precizat Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Pandemia de coronavirus nu a diminuat munca la negru. Inspecția Muncii nu iartă!

de Dănuț CIOBANU  În luna februarie 2020, Inspecția Muncii ...

Tinerii fermieri din satele vasluiene sunt salvatorii produselor tradiționale

Produsele tradiționale continuă să fie în atenția fermierilor vasluieni. ...

Economia județului Vaslui este în colaps. Aproape jumătate din salariații din sectorul privat intră în șomaj

de Dănuț CIOBANU  La data de 2 aprilie 2020, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: