Home / Sport / Vasluienii Vlăduț Dudău și Alexandru Bădiț înregistrează încă o selecție la Echipa Națională de Futsal U19 a României

Vasluienii Vlăduț Dudău și Alexandru Bădiț înregistrează încă o selecție la Echipa Națională de Futsal U19 a României

Clubul Sportiv Municipal Vaslui dă doi jucători la Echipa Națională de Futsal U19, care va disputa astăzi și mâine două meciuri de verificare in compania selecționatei similare a Moldovei.

Este vorba despre Vlăduț Dudău și Alexandru Bădiț, jucători ce au deja numeroase prezențe pentru Echipa Națională. Meciurile se vor disputa miercuri, de la ora 18.00, și joi, de la ora 12.00, la Sala Sporturilor din Piatra-Neamț. Moldovenii ne întorc practic vizita, după ce selecționata noastră a fost la Chișinău în iunie.

„Sunt foarte bune astfel de întâlniri, astfel de acțiuni. Până la debutul în preliminarii avem deja puse la punct alte acțiuni. În decembrie mergem în Slovacia pentru două meciuri, în ianuarie vom juca acasă împotriva Angliei, iar în februarie cu Franța, în deplasare, tot două meciuri. Înseamnă foarte mult pentru tinerii noștri tricolori. Au crescut mult în ultima perioadă. Pentru aceste două meciuri cu Moldova am convocat 14 jucători, dar ușa naționalei de juniori U19 rămâne deschisă. Ei trebuie să arate de ce au venit la națională, trebuie să arate că au progresat în ultima vreme, de aceea vin la echipa națională. În preliminariile pentru JO pentru Tineret de la Buenos Aires, Serbia ne-a învins cu 6-2. Ne-am revanșat apoi, după o perioadă de acumulări, câștigând cu 5-1. E un progres! Suntem pe un drum bun”, a spus Endre Kacso.

Din lotul convocat inițial de Endre Kacso făceau parte Andrei Dinicuță (United Galați), Teodor Lungu (Informatica Timișoara), Bogdan Pieptea (Autobergamo Deva), Darius Nastai  (Informatica), Gavrilă Sergiu (Informatica), Rancz Attila (FK Odorheiu Secuiesc), Vlăduț Dudău (CSM Vaslui), Daniel Duda (Italia), Robert Crișan (CSM Târgu Mureș), Matei Boșneagă (CS United), Raul Rădulescu (Reading), Mihai Bontaș (Imperial WET Miercurea Ciuc), Csergo Szilard (Odorheiu Secuiesc) și Andrei Ghiuță (Dunărea Călărași). Din pricina unor accidentări au avut loc două modificări: în locul lui Csergo Szilard a sosit Alexandru Bădiț, de la Vaslui, iar Rancz Attila a fost și el înlocuit cu Adrian Stan de la Viitorul Băleașa Craiova.

Vasluienii se pregătesc pentru debutul în preliminariile pentru turneul final al turneul final al Campionatului European, competiție care va avea loc la anul, în Letonia. Găzduit de Riga în perioada 8 – 14 septembrie 2019, UEFA Under 19 Futsal Championship este primul din istorie.

Tinerii noștri tricolori, care au debutat în calificările Jocurilor Olimpice pentru Tineret din acest an de la Buenso Aires, și-au aflat deja adversarii din preliminariile pentru EURO 2019. România face parte din Grupa a 4-a, alături de Ucraina, Belgia și Macedonia, ultima fiind și gazda grupei.

“Cred că fiecare echipă are șansa sa. Cunoaștem bine futsalul din Ucraina și Belgia, țări care au deja tradiție în această disciplină. Știm destul de puține însă despre Macedonia. E bine că am evitat naționale mult mai tari, precum Italia, Spania, Portugalia”, a mai spus, pentru www.frf.ro, Endre Kacso, antrenorul naționalei U19 a României.

La turneul final de anul viitor se califică doar câștigătoarele celor șapte grupe preliminare. Naționala Letoniei, gazda competiției, este calificată din oficiu. Meciurile din Main Round-ul preliminariilor pentru EURO 2019 vor avea loc în luna martie. Nu au fost încă stabilite zilele de disputare. România va înfrunta în prima etapă Macedonia, urmând să întâlnească în etapele următoare Ucraina, respectiv Belgia. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: