Google+
Home » Social » Zeci de tineri vasluieni și-au rezervat denumiri de firme la Registrul Comerțului

Zeci de tineri vasluieni și-au rezervat denumiri de firme la Registrul Comerțului

Tinerii întreprinzători din județul Vaslui au înființat 321 de firme prin Programul Societate cu Răspundee Limitată – Debutant (SRL-D). Potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, la data de 30 septembrie 2018 un număr de 302 din firmele înregistrate erau în funcțiune. La aceeași dată, tinerii antreprenori aveau înregistrate la Registrul Comerțului 55 de rezervări denumire de firme.

Programul SRL-D este reglementat de către OUG nr. 6/2011 și a fost realizat pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către tinerii întreprinzători. Afacerile vizează domenii precum transport, construcții, reparare autovehicule, comerț cu amănuntul, coafură, alte activități de înfrumusețare etc.

Pentru a putea beneficia de alocația financiară nerambursabilă până la 10.000 de euro, societatea trebuie să fie înființată de un întreprinzător debutant de până în 35 de ani, ca asociat unic, sau de cel mult cinci întreprinzători debutanți asociați. De asemenea, beneficiarii trebuie să angajeze, cu contract de muncă, pe durată nedeterminată, cu norma întreagă și să mențină în activitate cel puțin doi salariați de la momentul obținerii facilităților și să reinvestească, anual, cel puțin 50% din profitul realizat în anul fiscal precedent. Alte facilități de care pot beneficia tinerii în cadrul programului sunt garanții acordate pentru creditele contractate în vederea realizării planurilor de afaceri, care acoperă până la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, în limita sumei de 80.000 euro. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: