Home / Social / Benzina și motorina, mai scumpe în Vaslui ca în Bârlad și Huși

Benzina și motorina, mai scumpe în Vaslui ca în Bârlad și Huși

Carburanții vânduți la pompă pentru posesorii de mașini sunt mai scumpi în Vaslui decât municipiile Bârlad și Huși, deși distanța dintre localități este de doar 50 de kilometri. Atât litrul de benzină cât și cel de benzină costă mai mult cu 10 și 21 de bani, lucru resimțit în buzunare în cazul unui plin de carburant.

Șoferii din județul nostru sunt tratați discreționar de către comercianții de carburanți. Dovada este prețul la pompă la benzina și motorina standard, nu cele aditivate sau cu cifră octanică mai mare. Joi, spre exemplu, firma care deține cele mai multe stații PECO în România vindea carburanții la prețuri diferite în cele două mari municipii ale județului. Astfel, dacă în Bârlad benzina standard costa 5,27 lei, la Vaslui, același produs era vândut cu 10 bani mai scump. La motorină, însă, diferența era și mai mare, adică de 21 de bani. La un plin de 60 de litri, acest lucru înseamnă 12,6 lei, adică aproape doi litri și jumătate în plus de carburant.

”Nu mi se pare normală această diferență. Trăim cu toții în același județ, unul sărac, așa că ar trebui să fim tratați la fel. Dacă ar fi vorba de firme diferite, atunci da. Dar când vorbim de același comerciant la care și statul româm este acționar important, nu trebuie să ne trateze discriminatoriu”, ne-a declarat șoferul care a constatat diferența de prețuri între carburanții din județ.

Aceleași diferențe între prețurile la benzină și motorină se înregistrează și între municipiile Vaslui și Huși, în ”orașul dintre vii” carburanții fiind mai ieftini. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Mașinile de la școlile de șoferi au interzis în centrul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Ambrozia dispare din zonele verzi ale Vasluiului

Goscom Vaslui desfășoară, în această ...

Banii europeni conving tot mai mulți vasluieni să se califice în sectorul agricol

Vasluienii sunt tot mai interesați ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: