Home / Sport / Handbalistele junioare 1 de la LPS Vaslui rămân în cărți pentru Turneul Valoare, dar trebuie să facă meciul vieții

Handbalistele junioare 1 de la LPS Vaslui rămân în cărți pentru Turneul Valoare, dar trebuie să facă meciul vieții

Echipa de handbal junioare 1 de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui a reușit o victorie crucială miercuri, scor 34 – 25 în deplasare la LPS Piatra Neamț. Rezultatul înregistrat în etapa 9-a a Campionatului Național face ca vasluiencele să rămână pe podium, lucru care le-ar permite participarea la Turneul Valoare, acolo unde participă primele trei echipe din grupele geografice, la sfârșitul returului. Cu o singură etapă rămasă de disputat din prima fază a competiției LPS Vaslui are 12 puncte, cu două mai multe decât HC Buhuși. Pentru a fi sigură de calificarea la Turneul Valoare reprezentantele județului nostru trebuie să nu piardă în ultima etapă, pe care o vor juca pe teren propriu.

Misiunea lor nu este însă deloc ușoară, pentru că LPS Vaslui va da piept cu LPS Roman, liderul seriei A. În tur nemțencele s-au impus de o manieră autoritară, scor 36 – 20 (17 – 10). Este loc de speranțe totuși, dacă vasluiencele vor juca la potențial maxim, pentru că ocupanta primului loc nu a avut un parcurs perfect. S-a împiedicat de trei ori, cu două remize și o înfrângere. În cazul în care vasluiencele pierd rămâne totuși o portiță pentru calificare, ca HC Buhuși, ocupanta locului patru, să nu reușească să o învingă pe lanterna roșie LPS Piatra Neamț. Rezultatul din tur lasă loc de speranțe, atunci băcăuancele impunându-se greu, scor 22 – 20, după ce la pauză erau conduse cu 12 – 10. Acest scenariu pare însă mai degrabă fantezist, de vreme ce ultima clasată a reușit o singură victorie în nouă partide și are golaveraj -54.

În cazul în care LPS Vaslui pierde sâmbătă, iar HC Buhuși se impune luni, vasluiencele pierd Turneul Valoare și vor fi nevoite să dispute Turneul Speranță, unde merg ocupantele locurilor 4 – 6 din grupele geografice. Se va întâmpla acest lucru deoarece ambele echipe vor avea 12 puncte, iar golaverajul, unde vasluiencele puteau trage speranțe, cu o înfrângere la diferență mică, este abia al treilea criteriu de departajare. Primul criteriu de departajare este diferența de goluri în meciurile directe, capitol la care avem parte de egalitate, fiecare impunându-se la diferența de nouă goluri pe teren propriu. HC Buhuși va avea câștig de cauză datorită celui de-al doilea criteriu de departajare: cel mai mare număr de goluri marcate în meciurile directe în deplasare (tur/retur). Vasluiencele au câștigat cu 38 – 29 pe teren propriu, în timp ce meciul jucat de acestea în deplasare a fost mai sărac în goluri, scor 35 – 26. Băcăuancele vor merge astfel la Turneul Valoare datorită faptului că au marcat în deplasare cu trei goluri mai mult. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Gimnastele de la CSS Bârlad au o nouă groapă cu bureți

O bucurie, în prag de Crăciun, pentru secția de ...

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în noua sala de sport ...

Performanțele gimnastelor de la CSS Bârlad, răsplătite cu burse de performanță simbolice

Nouă gimnaste cu merite deosebite, de la Clubul Sportiv ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: