Google+
Home » Social » Legumicultorii vasluieni vor scoate roșii pe piață până la Crăciun

Legumicultorii vasluieni vor scoate roșii pe piață până la Crăciun

Un număr de 15 legumicultori au depus în luna noiembrie, la Direcția pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui, documentele în vederea încasării ajutorului de minimis în cadrul programului de susținere a producției de tomate. Anul acesta, s-au înscris în program 85 de legumicultori. 51 fermieri au valorificat producția în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2018 și au încasat o sumă totală de 703.629 de lei. Restul legumicultorilor își comercializează tomatele în a doua etapă a programului, care se desfășoară în perioada 1 noiembrie – 20 decembrie inclusiv.

Dosarele pot fi depuse la DAJ Vaslui până în data de 27 decembrie 2018, dar documentele trebuie să fie încheiate la data de 20 decembrie. “Avem 27 de legumicultori care au înființat culturi pentru a doua etapă a programului. De asemenea, alți șapte legumicultori s-au retras din program, iar 51 au primit ajutorul de minimis în prima jumătate a acestui an. În program sunt înscriși fermieri din mai multe localități, printre care Băcani, Dodești, Pribești, Puiești, Pădureni, Dragomirești, Ștefan cel Mare și Bogdănița”, a spus Cristina Ionescu, purtător de cuvânt al DAJ Vaslui.

Valoarea sprijinului financiar al programului de susținere a produsului tomate în spații protejate care se acordă beneficiarilor este de 13.797,9 lei/beneficiar/an și reprezintă contravaloarea în lei a 3.000 euro/beneficiar/an. Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spatii protejate de minimum 1.000 metri pătrați, să obțină o producție de minimum 2 kilograme tomate/metrul pătrat, să fie înregistrați în evidențele registrului agricol, să facă dovada producției realizate prin documente justificative privind comercializarea producției. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: