Home / Sport / Weekend magic pentru LPS Vaslui în Campionatele Naționale de handbal pentru juniori 1

Weekend magic pentru LPS Vaslui în Campionatele Naționale de handbal pentru juniori 1

Echipele de handbal juniori 1 ale Liceului cu Program Sportiv (LPS) Vaslui au fost fantastice weekend-ul trecut, județul nostru putându-se mândri cu victorii în fața liderului în Campionatele Naționale atât la fete, cât și băieți.

Handbalistele junioare 1 au reușit erau pe muchie de cuțit și tensiunea era la cote maxime în ce privește calificarea la Turneul Valoare, acolo unde merg doar primele trei clasate la sfârșitul grupelor geografice. Vasluiencele riscau să piardă ultimul loc calificabil în cazul în care pierdeau în fața celor de la LPS Roman, iar HC Buhuși câștiga în ultima etapă cu LPS Piatra Neamț. Ar fi fost la egalitate de puncte cu băcăuancele, însă ratau prezența la Turneul Valoare la departajare, datorită faptului că au primit mai multe goluri în meciul direct jucat acasă. LPS Vaslui a făcut însă un meci mare și deși la pauză era condusă la patru goluri, scor 10 – 14, a reușit să întoarcă soarta partidei, pentru o victorie în extremis, scor 27 – 26. Grație rezultatului înregistrat vasluiencele au reușit calificarea la Turneul Valoare, indiferent de ce va face HC Buhuși în etapa a 10-a. LPS Vaslui ocupă locul trei în clasamentul seriei A din Campionatul Național de Junioare 1, cu 14 puncte, la patru puncte de HC Buhuși și la egalitate de puncte cu LPS Roman. Lider este LPS Iași, cu 16 puncte. LPS Piatra Neamț și LPS Suceava au strâns doar câte două puncte, cu precizarea că nemțencele mai pot puncta dacă nu pierd astăzi.

Handbaliștii juniori 1 de la LPS Vaslui au avut la discreție meciul cu liderul CSM Bacău, căreia i-a provocat prima înfrângere. Vasluienii au câștigat la diferență de trei goluri, scor 28 – 25, însă a avut avantaj chiar mai mare. La pauză reprezentanta județului nostru conducea cu 14 – 8. Grație victoriei înregistrate LPS Vaslui rămâne la un punct în spatele celor de la LPS Piatra Neamț. Ar fi urcat pe podium, însă nemțenii au învins la rândul lor, scor 40 – 32 cu LPS Iași. LPS Suceava și-a respectat blazonul și a reușit să obțină ambele puncte din confruntarea cu LPS Roman, scor 27 – 33, motiv pentru care a rămas pe locul doi.

Vasluienii mai au parte de un meci extrem de dificil pe 6 decembrie, când îi vor înfrunta pe suceveni. Etapa a 8-a poate lămuri în mare măsura favorita pentru ocuparea ultimului calificabil la Turneul Valoare, pentru că LPS Piatra Neamț, care e momentan pe trei, va înfrunta prima clasată. În cazul în care vasluienii pierd, iar nemțenii au câștig de cauză, LPS Vaslui e obligată să învingă în deplasare la LPS Piatra Neamț, în ultima etapă.

În seria A din Campionatul Național de handbal pentru juniori 1 lider este CSM Bacău, cu 18 puncte. Urmează LPS Suceava, cu 16 puncte, respectiv LPS Piatra Neamț, cu 13. Pe locul patru se clasează LPS Vaslui, cu 12 puncte. LPS Roman și LPS Iași au strâns o zestre de 8 puncte. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: