Home / Justitie / Decizia autorităților în cazul celor trei copii ai femeii opărită de soț pentru că nu a vrut să facă sex

Decizia autorităților în cazul celor trei copii ai femeii opărită de soț pentru că nu a vrut să facă sex

Cei trei copii ai femeii din Fâstâci opărită de soț pentru că nu a vrut să facă sex atunci când s-a întors de la băut din sat au ajuns în grija bunicilor paterni. Autoritățile statului nu au intervenit pentru instituirea vreunei măsuri de protecție în condițiile în care au constatat că părinții agresorului prezintă condiții și garanții morale pentru creșterea propriilor nepoți.

Ancheta desfășurată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui în cadrul familiei din Fâstâci a căror părinți au ajuns, pe rând, la spital și arestul poliției în urma unei violențe domestice au reliefat faptul că nu se impune preluarea copiilor, rămași singuri, în vederea instituirii vreunei măsuri speciale de protecție. Evaluările făcute în teren împreună cu autoritățile locale din comuna Cozmești au demonstrat că bunicii paterni pot să-și crească nepoții.

În urma evaluării inițiale de specialitate, s-a constatat că nu se impune luarea vreunei măsuri de protecție pentru copii de 9, 11 și 17 ani. Bunicii minorilor prezintă garanții morale și materiale pentru creșterea și îngrijirea propriilor nepoți. Serviciile ulterioare se vor axa pe mamă și copii. Precizăm că această familie nu s-a mai aflat în atenția noastră sau a autorităților locale”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

În ceea ce-l privește pe bărbatul de 40 de ani, acesta a primit mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru trei fapte de violență în familie. Pe lângă faptul că și-a lovit soția și apoi a opărit-o cu apa dintr-un ceaun, agresorul mai este acuzat că și-a lovit și una din fiice. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: