Home / Sport / În weeekend a avut loc la Negrești a cincea etapă din “Handbalul în școlile de la sate Vaslui”

În weeekend a avut loc la Negrești a cincea etapă din “Handbalul în școlile de la sate Vaslui”

Școala Gimnazială „Mihai David” Negrești a găzduit duminică cea de-a cincea etapă a proiectului “Handbalul în școlile de la sate Vaslui 2018 – Ediție aniversară – Centenarul Marii Uniri”. Acesta este finanțat de către Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vaslui.

Proiectul vizează marcarea Centenarul Marii Uniri Uniri, popularizarea jocului de handbal în școlile din mediul rural, dar și selecționarea elevilor cu posibilități motrice deosebite pentru practicarea handbalului de performanță în cadrul grupelor secției de handbal de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui.

Au participat la competiția organizată de Asociația Județeană de Handbal (AJH) Vaslui, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui și LPS Vaslui, cinci echipe de băieți și patru echipe de fete. În total au jucat handbal 108 copii născuți în 2004 și mai tineri de la școlile gimnaziale arondate Cercului Pedagogic Negrești. Este vorba despre Școala Gimnazială „Teodor Juncu ” Băcești (profesor Irina Mihaiela Nani), Școala Gimnazială Nr. 1 Sat Drăxeni (antrenori Andrei Iulian Cicoveanu și Viorel Coisin), Școala Gimnazială „Nicolae Ciubotaru”Vulturești (coordonator Gheorghe Mogâldea), Școala Gimnazială „Andone Cumpătescu” Rafaila (profesor Nicușor Ciocan), Școala Gimnazială „Gheorghe Cioată” Todirești (coordonator Florin Munteanu), Școala Gimnazială Parpanița (antrenor Gheorghe Mogâldea), Școala Gimnazială „Mareșal Constantin Prezan” Dumești (profesor Constantin Bărbosu)

Au fost selecționați, de către profesorii de la LPS Vaslui, șapte băieți și cinci fete, care vor participa la etapa finală de pe 9 decembrie 2018, la Vaslui.

“A fost un eveniment reușit, foarte frumos. Mulțumim pentru colaborare conducerii Școlii Gimnaziale „Mihai David” Negrești, directorului adjunct Daniela Manea, Primăriei Negrești, primăriilor comunelor participante, conducerii școlilor și profesorilor de educație fizică care au însoțit grupurile de elevi”, a declarat pentru Est News Liviu Gugleș, președintele AJH Vaslui. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Gimnasta bârlădeancă Daniela Trică reprezintă România la Campionatul Mondial de Junioare

Daniela Trică, fostă gimnastă a ...

Campionatul de fotbal al Ministerului Afacerilor Interne, faza județeană, și-a desemnat câștigătorii

În perioada 31 mai – ...

Poftiți la competiția anuală de baschet Streetball, din centrul Bârladului!

de Simona MIHĂILĂ Unul dintre ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: