Google+
Home » Social » Oportunitate de integrare pe piața forței de muncă pentru persoanele cu dizabilități

Oportunitate de integrare pe piața forței de muncă pentru persoanele cu dizabilități

Sub egida “Pot ce poți și tu, angajează-mă!”, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui marchează “Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități”, 3 decembrie, prin organizarea unor evenimente care să asigure atât dialogul dintre factorii care pot contribui la ocuparea forței de muncă din rândul persoanelor cu dizabilități, cât și activități specifice bursei locurilor de muncă.

Astfel de acțiuni se vor desfășura pe teritoriul întregii țări în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități, direcțiile generale de asistență social și protecția copilului și organizații neguvernamentale ale persoanelor cu dizabilități își propun să asigure un dialog constructiv pentru integrarea socio – profesională a persoanelor cu dizabilități.

Potrivit legii persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale. Autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puțin 50 de angajați, au obligația de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de angajați. În caz contrar, acestea plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap.

“Cu eforturi minime, angajatorii pot deveni partenerii noștri prin încadrarea persoanelor cu dizabilități. Reamintim faptul că, potrivit Legii privind asigurările pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, ANOFM acordă subvenții, pe o perioadă de 12 luni, angajatorilor care încadrează persoane cu handicap pe perioadă nedeterminată, cu condiția menținerii în activitate cel puțin 18 luni de la data angajării. Subvenția lunară este de 2.250 de lei și se acordă proporțional cu timpul lucrat”, precizează într-un comunicat de presă AJOFM Vaslui.

Agenții economici din județ care doresc să participe la această acțiune organizată la nivel național se pot adresa agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în raza cărora au sediul. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: