Google+
Home » Administratie » Regulă nouă de atribuire a locuințelor ANL pentru vasluienii necăsătoriți

Regulă nouă de atribuire a locuințelor ANL pentru vasluienii necăsătoriți

Joi, 29 noiembrie 2018, Consiliul Local (CL) Vaslui va dezbate un proiect de hotărâre privind aprobarea criteriilor de analiză și soluționare a cererilor de atribuire a locuințelor pentru tineret prin ANL.

Modificarea constă în introducerea unui nou articol în regulamentul ANL în care se precizează: „Pentru evitarea repartizării unor spații excedentare, pentru persoanele singure, necăsătorite, sau care nu au în întreținere alte persoane, vor putea beneficia doar de apartament cu o cameră, iar familiile vor beneficia de apartament cu cel puțin două camere (funcție de necesități)”.

Lista de repartizare a locuințelor se întocmește prin preluarea solicitanților înscriși în lista de priorități stabilită și aprobată de CL, urmărindu-se asigurarea spațiului locativ la care au dreptul solicitanții de locuinte. Locuințele rămase vacante pe perioada exploatării acestora în regim de închiriere se repartizează solicitanților care sunt înscriși în lista de priorități și care pot reconfirma la data repartiției criteriile de acces.

Începând din anul viitor, ANL va mai construi un bloc cu 40 de apartamente în zona Industrială a municipiului Vaslui. Noua construcție se alătură celor trei blocuri ANL existente în zonă, unde locuiesc cu chirie 80 de familii. În prezent, la Primăria Vaslui sunt înregistrate circa 100 de cereri pentru locuințe.

Din anul 2017, chiriașii din blocurile ANL plătesc chirii mai mari pentru apartamentele în care locuiesc. După ce, în anul 2016, legislația a fost modificată, recalcularea chiriei se face în funcție de venituri, vârsta, suprafața locuită, dar și alte criterii. Guvernul a făcut aceste modificări legislative pentru ai determina pe chiriași să își cumpere locuințele. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: