Home / Invatamant / Zilele Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad: 148 de ani de la înființare

Zilele Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad: 148 de ani de la înființare

de Mihaela NICULESCU

Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” este în sărbătoare. Se împlinesc 148 de ani de la înființare. În 1870, la Bârlad, lua ființă Liceul Pedagogic „Prințul Ferdinand”, a doua școală pedagogică, ca vechime din Moldova și a șasea din Principatele Unite. Elevi și profesori ai acestei unități de învățământ cu vechi tradiții vor organiza, în perioada 27 – 29 noiembrie, mai multe activități prin care vor dori să își sărbătorească școala.

În program figurează concursul „Ioan Popescu – ctitorul Liceului Pedagogic”, concursul de tastare rapidă, ediția a IV-a, scenete dedicate Marii Uniri, seminarul „Cercetători români ai ultimului secol”, seminarul „Geografi de talie internațională – Simion Mehedinți și Emil Racoviță”, workshopul interactiv de comunicare, campionatul de volei, activitatea „La mulți ani, școală! La mulți ani, România!”, activitatea „Conservarea patrimoniului publicistic bârlădean”, ediția a IV-a, seminarul „Natură și biodiversitate. Pro Natura”, expoziția „Centenarul Marii Uniri”, concurs de cultură generală (limbă engleză, limbă franceză, limbă spaniolă) și activitatea „Centenarul Marii Uniri”.

Un eveniment deosebit, intitulat „Între melos și logos”, dedicat atât zilelor liceului, cât și împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, va fi organizat mâine, 28 noiembrie, ora 14.00, la Muzeul „Vasile Pârvan”.

Cu siguranță că aceste zile vor fi presărate cu o multitudine de emoții, de la entuziasm, bucurie și admirație, până la mândria de a ne fi format identitatea profesională, în cadrul uneia dintre cele mai vechi instituții de învățământ pedagogic din țară. Le mulțumesc pe această cale tuturor colegilor, pentru implicarea și dăruirea necondiționată în îndrumarea și formarea elevilor, și lansez invitația, către toți membrii interesați ai comunității bârlădene, să participe la activitățile pregătite cu acest prilej”, ne-a declarat Daniela Marinescu, directorul adjunct al instituției.

About Tehno Redactor

x

Check Also

La Bârlad, o investiție de 6 milioane de lei se degradează înainte de a fi recepționată

Sala de sport a Școlii ...

Liceul “Dimitrie Cantemir” Fălciu, în sărbatoare de ziua patronului spiritual

Cei peste 610 de preșcolari ...

Primăria tergiversează angajarea unui medic dentist pentru cabinetul proaspăt dotat al Liceului „Mihai Eminescu” din Bârlad

Cabinetul stomatologic al Liceului Teoretic ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: