Home / Social / Agenții economici vasluieni au angajat peste 100 de ucenici

Agenții economici vasluieni au angajat peste 100 de ucenici

Angajatorii vasluieni au început să realizeze importanța sprijinului financiar oferit de stat pentru susținerea programelor de ucenicie. Laura Toporăscu, purtător de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui, a precizat că, în prezent, în județ sunt angajați peste 100 de ucenici.

“Noi am mers la toți angajatorii din județ și am avut o campanie de informare privind programele de ucenicie. Am organizat mese rotunde, am transmis comunicate de presă, iar angajatorii au înțeles că este rentabil să califici la locul de muncă muncitori necalificați. Ucenicii care sunt încadrați se specializează în confecții încălțăminte din piele și înlocuitori”, a spus Laura Toporăscu.

Prin ucenicia la locul de muncă, se urmărește obținerea unei calificări pentru tinerii cu vârsta de peste 16 ani, care doresc să se concentreze pe învățare pornind de la situațiile profesionale reale, cerute de practicarea unei ocupații direct la locul de muncă. Astfel, prin această formă de pregătire, tinerii pot dobândi competențe profesionale și un loc de muncă cu o durată între șase luni și trei ani, angajatorul asigurându-i ucenicului condițiile necesare pregătirii teoretice și practice.

Ucenicul poate fi supus unei perioade de probă care nu va depăși 30 de zile lucrătoare, iar salariul de bază lunar stabilit prin contractul de ucenicie la locul de muncă este cel puțin salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată. Angajatorul care încheie un contract de ucenicie beneficiază la cerere, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, de o sumă în cuantum de 2.250 lei/lună pe toată durata programului de ucenicie. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Firmele vasluiene și-au învățat lecția după ultima criză economică, populația nu!

Amânarea plății ratelor la bănci cu până la nouă ...

Peste 200 de polițiști din județul Vaslui, mobilizați pe frontul anticoronavirus

La data de 26 martie 2020, situația epidemiologică din ...

Bătrânii vasluieni către Guvernul României: ”Suntem îngroziți de prețurile la alimente și medicamente!”

de Dănuț CIOBANU  Persoanele în vârstă din județul Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: