Google+
Home » Invatamant » De Ziua Națională, delegație de elevi bârlădeni, la Alba Iulia

De Ziua Națională, delegație de elevi bârlădeni, la Alba Iulia

O sută cincizeci de elevi din Bârlad vor fi prezenți pe 30 noiembrie și 1 Decembrie la Alba-Iulia, unde vor participa la toate evenimentele organizate cu prilejul Zilei Naționale, inclusiv la parada militară.

Ideea ca o delegație a elevilor din Bârlad să fie alături de alți români în orașul Unirii aparține profesorului Cornel Pleșu, de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”.

Voi pleca împreună cu 80 de elevi ai Școlii «Episcop Iacov Antonovici», 50 de la Colegiul «Gheorghe Roșca Codreanu» și 20 de la Liceul Tehnologic „Petru Rareș”. Vom lua cu noi și trei drapele, unul foarte mare, de 9/3 metri și două cu dimensiunea de 1,5/4,5 metri. Fiecare copil va avea câte un ecuson tricolor, un fular și o șapcă tricolore. Este important ca tânăra generație să-și cunoască istoria și să-și cinstească eroii și conducătorii care au luptat pentru unitatea românilor”, ne-a declarat profesorul Cornel Pleșu.

Plecarea cu autocarul către Alba Iulia se va face joi, la ora 6 dimineața, din fața Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici”. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: