Home / Social / Fiscul le-a pus gȃnd rău vasluienilor rău-platnici din cătunele izolate ale județului

Fiscul le-a pus gȃnd rău vasluienilor rău-platnici din cătunele izolate ale județului

Începȃnd de anul viitor, vasluienii din localitățile rupte de lume nu vor mai avea nicio scuză dacă nu-și achită datoriile pe care le au către ANAF꞉ Ministerul de Finanțe la va trimite direct la domiciliu, în mod regulat, notificări că sunt buni de plată.

De moarte și de Fisc nu scapă nimeni, cu atȃt mai mult dacă Fiscul e pus pe fapte mari, ca să îngroașe pușculița statului.

Cea mai recentă dovadă: anunțul făcut de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, potrivit căruia niciun romȃn nu va fi uitat de Fisc la trimiterea de notificări. Pentru perioada 2019-2022, estimările făcute de Minister arată că vor fi transmise contribuabililor 57,6 milioane de plicuri, ceea ce înseamnă o medie de 14,4 milioane în fiecare an. Raportat la populația României, care este de 19,5 milioane conform datelor de la Institutul Național de Statistică, înseamnă că doar copiii nu vor fi vizați de ANAF.

Prevăzător, Fiscul a organizat deja o licitație pentru achiziția de servicii poștale și de curierat rapid. Poșta Română este singura instituție care și-a anunțat intenția de a lucra pentru Ministerul Finanțelor, astfel că, din 2019, poștașii vor livra și notificări de la ANAF. Nu doar poștașii, ci și angajații de la firmele de curierat rapid.

Fie că locuiesc în cătune izolate, unde nu au acces la servicii de telefonie mobilă, fie că stau la oraș, contribuabilii vasluieni vor primi, fără excepție, scrisori de la Fisc prin care vor fi informați despre actele administrativ-fiscale pe care le au de completat și de depus.

Numai pentru livrarea corespondenței către toți contribuabilii din Romȃnia, Fiscul va plăti nu mai puțin de 144,85 milioane de lei, fără TVA, în timp ce contractul de servicii poștale și de curierat rapid, care se va derula pe o perioadă de 4 ani, este estimat la 145,47 milioane de lei, fără TVA.

Potrivit ministrului Teodorovici, instituția pe care o conduce va face economie prin aplicarea acestei măsuri, deoarece contribuabilii nu ridicau pȃnă acum corespondența de la Poștă, iar livrarea la domiciliu scutește taxele de depozitare a scrisorilor.

De asemenea, Ministrul de Finanțe a anunțat că are în lucru un set de măsuri pentru a implementa un sistem de comunicare online cu Fiscul. «Eu am următoarea abordare, repet, suntem în secolul 21, într-un an destul de avansat. Cei care nu au internet țin țara pe loc. Nu putem să ținem o țară pe loc pentru unii sau alții. Vom vedea pentru fiecare zonă în parte ce se poate face la nivelul administrației centrale și locale, pentru ca toți contribuabilii să aibă acces, să poată să comunice online cel puțin cu zona de Fisc. Soluții vor fi și pentru zonele din vârful muntelui. O să vedeți cât de frumos le așezăm în practică!», a spus Eugen Teodorovici. (Mara GRIGORIU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Concertul-surpriză oferit bârlădenilor de Muzeul „Vasile Pârvan”, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

Muzeul „Vasile Pârvan” oferă publicului ...

Accident în lanț, în care au fost implicate patru mașini, pe E 581, după ce o șoferiță a intrat într-o depășire ilegală

Patru mașini au fost implicate ...

Fonduri europene de zeci de mii de euro pentru deschiderea unei afaceri

de Dănuț CIOBANU Ieri, la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: