Home / Sport / Handbalista vasluiană Lorena Ostase va rata Campionatul European din Franța, deși a avut evoluții apreciate la Trofeul Carpați

Handbalista vasluiană Lorena Ostase va rata Campionatul European din Franța, deși a avut evoluții apreciate la Trofeul Carpați

Dezamăgire pentru handbalista vasluiană Lorena Ostase, care nu a fost convocată la Campionatul European din Franța, chiar dacă a evoluat bine la Trofeul Carpați și a fost una din artizanele victoriei României B în fața campioanei olimpice Rusia. A reușit să marcheze trei goluri în acel meci, în care rusoaicele au condus la pauză cu 12 – 11, dar au pierdut în cele din urmă cu 25 – 24. Ostase a reușit să puncteze de două ori și în finala pierdută împotriva României A.

Trofeul Carpați la handbal feminin este o competiție amicală de handbal rezervată senioarelor organizată de Federația Română de Handbal și la care participă, pe bază de invitație, diverse selecționate naționale. În ediția de anul acesta, cu numărul 50, a mai participat și Serbia, care a fost învinsă în semifinale de România A cu 29 – 26 , iar mai apoi a pierdut finala mică, scor 32 – 33 cu Rusia.

La încheierea “Trofeului Carpați”, stafful tehnic al Echipei Naționale de handbal a României a anunțat și lotul cu care se va pleca în Franța. Pe lângă cele 15 jucătoare convocate inițial la lotul A, vor face trecerea de la lotul B centrul Mădălina Zamfirescu și interul stânga Anca Polocoșer.

“Am ales două variante de apărare pentru axul central. Sunt două soluții și la linia de 9 metri”, a declarat antrenorul secund Horațiu Pașca. La prima vedere, nu lipsește nicio jucătoare importantă din lotul României. Cum era știut, echipa tricoloră are un nucleu de bază pe care se va axa la turneul final. Din primul 7 nu vor lipsi, cu siguranță, Neagu, Pintea, Buceschi și Elisei. În jurul acestor jucătoare se va construi formația României. Apoi, antrenorii vor avea câteva posturi unde vor trebui să aleagă, cu jucătoare de același nivel. Vasluianca Lorena Ostase este una dintre marile absențe.

“Lorena Ostase ar fi trebuit să meargă în locul Danielei Rațiu!”, este cea mai rostită frază între oamenii de handbal când sunt întrebați ce schimbare ar face pentru Euro 2018. Ostase joacă meci de meci la CSM Slatina, e golgeterul echipei, pe când Rațiu nu e titular la Gloria Bistrița. Vârsta, 21 de ani, față de 30 cât are Rațiu, e un alt atu în favoarea vasluiencei. Tehnicienii au preferat-o totuși pe Dana Rațiu, o jucătoare care, cu siguranță, va juca foarte puțin în Franța.

Lotul României pentru Euro este următorul:

Portari: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska

Extreme stânga: Valentina Ardean-Elisei, Cristina Florică

Interi stânga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Anca Polocoșer

Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Mădălina Zamfirescu

Interi dreapta: Ana Maria Dragut, Melinda Geiger

Extreme dreapta: Laura Chiper, Aneta Udriștioiu

Pivoți: Crina Pintea, Daniela Rațiu, Raluca Băcăoanu

Delegația tricoloră va pleca în Franța pe 29 noiembrie și va evolua la Brest, într-o grupă cu Norvegia, Cehia și Germania. Debutul este pe 1 decembrie, cu Cehia. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Poftiți la competiția anuală de baschet Streetball, din centrul Bârladului!

de Simona MIHĂILĂ Unul dintre ...

Bârladul a purtat noroc echipei CSM Știința Baia Mare, noua campioană a României la rugby

Finala SuperLigii CEC Bank la ...

Bârladul găzduiește finalele SuperLigii CEC Bank, în premieră. Bârlădenii vor putea urmări meciul de retragere al campionului Ovidiu Tonița

de Mihaela NICULESCU Bârladul va ...

%d blogeri au apreciat: